Cercle Brugge klopt reeksgenoot Waasland-Beveren met 1-2 in oefenduel

Groen-zwart zou normaal tegen KV Kortrijk een oefenmatch spelen, maar omwille van een tekort aan spelers liet trainer Glen De Boeck die wedstrijd niet doorgaan. Groen-zwart vond in Waasland-Beveren een nieuwe tegenstander, maar moest hiervoor wel naar Melsele.

In een verschroeiende hitte moesten de spelers zaterdag om 14.00 uur het veld op. De Waaslanders, die daags voordien met 1-0 wonnen tegen Moeskroen, zullen het nieuwe seizoen onder leiding van trainer Yannick Ferrera met een fel gewijzigde ploeg aanvatten. Bij Cercle was ruim de helft van de spelers die aan de aftrap verschenen, voetballers die vorig seizoen voor de promotie zorgden.

Waasland-Beveren begon het best aan de match, wat na een kwartier in een 1-0 resulteerde via nieuwkomer Badibanga. Cercle wist ruim vijf minuten voor de rust gelijk te maken van op de stip via Bruno na een eerdere overtreding in het strafschopgebied op Tormin. Nog voor men de kleedkamers opzocht bracht de Keniaanse aanwinst Omar Abud Cercle op voorsprong. Hij verraste doelman Roef met een schot in de linkerhoek.

Na de rust werd er door beide ploegen veel gewisseld en vielen er in een leuke tweede helft geen doelpunten meer. Cercle wint zijn eerste oefenmatch tijdens de voorbereiding met 1-2. De Vereniging trekt maandag richting het Nederlandse Hoenderloo voor een stage. Deze loopt ten einde op zaterdag 14 juli met de fandag en een galamatch tegen AS Monaco.

Cercle Brugge: Van Damme, Abud (60′ Etienne), Lambot, Rodas, Palun (60′ Nguinda), Koné (60′ Decostere), Omolo (60′ Vanhoutte), Appin (60′ Irie), Mercier (46′ Hoggas), Tormin (60′ Lopez), Bruno (60′ De Belder)