Cercle Brugge kiest voor rookvrij stadion

02/07/18 om 12:30 - Bijgewerkt om 12:28

Met de steun van de Pro League, Kom op tegen Kanker, het Vlaams Instituut Gezond Leven en Stichting Tegen Kanker gaat groen-zwart voortaan voor een rookvrij stadion.

Cercle Brugge kiest voor rookvrij stadion

Het rookverbod zal vanaf de eerste officiële thuiswedstrijd op zaterdag 14 juli in werking treden. © a-Belga

"We nemen deze maatregel onder meer om gehoor te geven aan de stem van onze supporters, die de laatste jaren steeds meer en meer vragende partij zijn om een rookverbod in te voeren. Cercle Brugge is bovendien een familievereniging, waarbij de gezondheid van al onze fans, jong én oud, van primordiaal belang is. Dit rookverbod is dus een logische stap in de verdere professionalisering van Cercle Brugge", aldus voorzitter Frans Schotte.

"Ook niet onbelangrijk: de bevraging bij onze supporters bracht aan het licht dat een overgrote meerderheid van onze fans voorstander is van een rookvrij stadion. Cercle Brugge wordt zo de vierde volledig rookvrije ploeg in de Jupiler Pro League", klinkt het.

De Pro League feliciteert Cercle Brugge met deze beslissing. "De gezondheid van de supporters, bezoekers en personeel moet steeds voorop staan. Bovendien is sport onlosmakelijk verbonden met een gezonde levensstijl."

Het rookverbod zal vanaf de eerste officiële thuiswedstrijd in werking treden. Dat wordt de galawedstrijd tegen AS Monaco op zaterdag 14 juli om 19 uur.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!