Cercle Brugge is het winnen verleerd

© belga

Groen-zwart blijft in hetzelfde bedje ziek en kan maar niet winnen. Nu kreeg het in de eerste wedstrijd van Play-Off II een 3-1 om de oren bij Union uit 1B.

Cercle Brugge wil zo snel mogelijk opnieuw aanknopen met winst, want in de reguliere competitie was de laatste driepunter geleden van midden december tegen Anderlecht. Op bezoek bij die andere Brusselse club werd met 3-1 verloren. Drie punten in twaalf wedstrijden is het harde verdict voor groen-zwart.

Trainer Guyot moest in het Joseph Marienstadion zijn elftal opnieuw wijzigen. Cardona is voor zes weken out en ook Omolo moest de dag van de wedstrijd afzeggen. Hazard stond wel opnieuw in de basis. In het openingskwartier was de thuisploeg het meest aan zet, met ondermeer twee vrije trappen. Aan de overzijde was er een slap schot van Bruno.

Toen Cercle het evenwicht wat kon herstellen bracht doelman Nardi ietwat ongelukkig Niakate ten val en penalty. Selemani zette de strafschop om. Union verdiend op voorsprong en groen-zwart van slag want Tau stiftte een bal van Niakate net naast. Diezelfde Niakate trof kort daarna nog de paal.

Iets voorbij het half uur probeerde Cercle iets terug te doen, maar Gakpé kwam centimeters tekort. Nadien werd een schot van Mercier door Saussez uit de hoek geduwd. Vlak voor het ingaan van de rust kon de thuisploeg de score verdubbelen. Wie anders dan Niakate zorgde voor 2-0.

Die score stond in de tweede helft niet lang op het bord toen Bruno met een hakballetje Cercle opnieuw in de match bracht. De bezoekers brachten nu meer tijd door op de speelhelft van Union en kreeg enkele doelpogingen om de score in evenwicht te brengen. Iets voorbij het uur trapte Taravel een vrije trap in de muur, Bruno kon de bal echter niet in doel verlengen. Daarna liet de ingevallen Bongiovanni zich opmerken, maar ook hij kwam niet tot scoren. Union dacht vooral aan de counter en tien minuten voor tijd werd de defensie van Cercle op die manier in snelheid gepakt. Opnieuw Niakate zorgde voor de Brusselse goal. 3-1 was meteen ook de uitslag van de wedstrijd die Cercle opnieuw veel te slap begon.

Groen-zwart speelt dinsdagavond in eigen huis tegen Zulte-Waregem.

(ACR)

Union- Cercle Brugge 3-1

Doelpunten: 26′ Selemani 1-0 (pen.), 45′ Niakate 2-0, 48′ Bruno 2-1, 82′ Niakate 3-1

Cercle Brugge: Nardi, Palun (84′ Alioui), Delacourt, Taravel, Vitinho, Marega, Mercier, Traoré, Hazard (46′ Bongiovanni), Bruno, Gakpé (74′ Tormin)

Gele kaarten: 80′ Bruno, 88′ Bongiovanni