Cercle Brugge is al 329 dagen onklopbaar in Jan Breydel

Een herboren Gianni Bruno heeft in de voorbije twee thuiszeges een groot aandeel in de sterke thuisreputatie van Cercle © BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge is aan bijzondere reeks thuiswedstrijden bezig. Het is van 3 oktober 2017 geleden dat Cercle Brugge in het eigen Jan Breydelstadion nog een officiële match verloor. Dat was toen met 0-3 tegen OH Leuven. De opmerkelijke groen-zwarte thuisreputatie in tien cijfers.

1

Het aantal tegengoals in de laatste thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. Hamdi Harbaoui zorgde voor de gelijkmaker en maakte hiermee de flater van zijn doelman Sammy Bossut ongedaan. Gianni Bruno rondde de West-Vlaamse derby met twee goals af in het voordeel van Cercle.

3

Drie verschillende doelpuntenmakers zorgden voor de laatste thuisnederlaag van Cercle. Elliott Moore, Esteban Casagolda en Mathieu Maertens zorgden voor de 0-3-zege van OH Leuven op 3 oktober 2017. Twee maanden voordien verloor Cercle bij OHL met 7-1. Leuven was toen nog de gedoodverfde titelkandidaat…

4

In twee thuismatchen werd vier keer gescoord. Cercle toonde zich onder Frank Vercauteren dé titelkandidaat, al werden de eerste twee duels op verplaatsing met de nieuwe coach niet gewonnen. 3-2 op Lierse en 1-1 op Tubeke. Daarna toonde groen-zwart meteen meer slagkracht. Xavier Mercier, Dylan De Belder en Crysan (2) zorgden voor vier goals tegen Beerschot-Wilrijk. Dit aantal doelpunten werd in januari nog eens overgedaan tegen Lierse, met goals van Irvin Cardona, Jérémy Taravel, Xavier Mercier en Wesley Vanbelle.

14

De spelers van Cercle mogen sinds vorig seizoen niet uitpakken met een rugnummer dat hoger ligt dan het aantal spelers binnen de kern. Irvin Cardona koos voor 14, van de legendarische Nederlander aanvaller Johan Cruijff. De Franse voorspeler van AS Monaco trapte op 10 maart de beslissende strafschop tegen Beerschot-Wilrijk, die uiteindelijk de promotie naar het hoogste niveau. Opvallend: eigenlijk was Xavier Mercier voor aanvang als strafschopnemer aangeduid. Cardona nam zijn verantwoordelijkheid, maar wel één met een zeer groot risico.

20

Op 20 mei werd een lange ongeslagen reeks van thuisduels van buur Club doorprikt, tegen… AA Gent. Blauw-zwart verloor met 0-1, al lag niemand behalve die uit Gent daar nog echt wakker van, want de week voordien was de 15de landstitel.

25

Op 25 februari speelde Cercle in Jan Breydel 1-1 tegen Westerlo, dat was voldoende om de competitie op de eerste plaats af te sluiten. Een deelname aan de promotiefinale kwam al de week voordien tot stand. Groen-zwart speelde 1-1 gelijk bij Union, maar door de nederlaag van Lierse was de dubbele confrontatie tegen Beerschot-Wilrijk een feit.

27

AA Gent is de tegenstander zondag. De Buffalo’s konden buitenshuis geen lange reeks zonder uitnederlaag vastleggen. Op de openingsspeeldag van de nieuwe competitie verloor de ploeg van trainer Yves Vanderhaeghe (ex-Cercle) met 3-2 bij Standard.

83

Cercle bekampte Beerschot-Wilrijk meermaals. De tweede uitmatch in januari was legendarisch. Tot de 83ste minuut stond Cercle met 2-0 in het krijt. Maar in een dolle slotfase zorgde groen-zwart in slechts vier minuten voor een heuse ommekeer.

329

Het aantal dagen dat Cercle in eigen huis niet verloor. Na het verlies tegen OHL pikte groen-zwart de draad weer op met een 0-3 bij Beerschot-Wilrijk. Daarna volgden in Jan Breydel twaalf ongeslagen wedstrijden met acht winstpartijen en vier gelijke spelen. Uiteraard zitten daar ook de driepunters van dit seizoen tegen Lokeren en Zulte Waregem bij.

5.118

Het aantal abonnementen dat tot maandag de deur uitgingen. Opvallend is dat ook het netwerk BK 12 een positieve evolutie kent met liefst 20 nieuwe leden. Nog in het stadion kreeg het bestuur van zowel Cercle als Club een nieuwe stek in het logegebouw. Daar kunnen zij rekenen op een eigen kok en ook om het bestuur van de tegenstander hartelijk te ontvangen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier