Cercle Brugge in de toegevoegde tijd voorbij Lokeren

© BELGA
Redactie KW

Guévin Tormin bezorgt groen-zwart in een zinderend slot drie verdiende punten nadat Lokeren een 2-0 achterstand wegwerkte.

Door problemen met de VAR begon de wedstrijd met een kwartier vertraging.

Bij Cercle Brugge, in vergelijking met de openingsmatch een wijziging, Lusamba kwam in de plaats van Omolo. Zeven (voetbal)Belgen op het wedstrijdblad bij Cercle, zij het zonder doelman Vandenbussche en Vanbelle die maandag medisch testen zou afleggen bij Lommel uit 1B. Cardona was er omwille van zijn blessure nog niet bij.

Cercle kende meteen een droomstart. Na balverlies van Marecek bij Lokeren zorgde Hoggas voor een gekraakt schot dat meteen een prima assist werd voor Bruno en 1-0.

Twee minuten later trapte Tormin op de paal, in de rebound rolde Bruno de bal via Verhulst in doel. In eerste instantie werd de goal wegens buitenspel afgekeurd, maar de VAR besliste daar anders over. Het doelpunt werd goedgekeurd en Cercle op 2-0.

Na ruim een kwartier hinderden Lambot en Koné elkaar. Die laatste moest met een overtreding een tegenaanval van Lokeren onderbreken. Uit de daaropvolgende vrije trap kwam echter een penalty omdat Bruno in de opgestelde muur handspel veroorzaakte. Maric zorgde vanop de stip voor 2-1 in een tot dan rare wedstrijd, maar wel met drie goals na twintig minuten voetballen. Even voorbij het halfuur was er opnieuw Tormin, zijn schot was niet goed gericht om Verhulst in verlegenheid te brengen. Cercle zorgde voorin voor enkele snedige combinaties, één daarvan werd door Lusamba met een omhaal besloten op de vuisten van Verhulst. 2-1 aan de rust.

In het begin van de tweede helft zorgde Lusamba voor een mooie actie tot bij Mercier, de beste speler van vorig seizoen in de Proximus League zag zijn schot net over doel suizen. Op het uur kwam er vanuit het publiek applaus voor de op jonge leeftijd overleden Maithili. Vijf minuten later kwam Lokeren langszij. Een voorzet van Saroka op links werd langs de grond door de ingevallen Cevallos in doel geprikt. Cercle had tot dan enkele halve kansen. De efficiëntie ontbrak. Ook bij Bruno die zijn trap over doel zag gaan. Kort daarna lage schuivers van Mercier en Palun waar Verhulst geen moeite mee had. Ook de ingevallen De Belder zag zijn kopbal naast de dichtste paal naast gaan.

Cercle verdiende een derde goal, zeker nadat Tormin niet kon besluiten en Verhulst er met een been tussen zat. Het daaropvolgende schot van Mercier ging over. Cercle bleef met de kansen morsen. Vijf minuten voor tijd was er opnieuw De Belder, dit keer trapte hij naast het doel. Cercle bleef er voor gaan, ook in de toegevoegde tijd. Een ver gemeten pas van Taravel werd op rechts in doel geschoven door Tormin. Loon naar werken voor de Franse spits: 3-2 en de eerste thuiszege is een feit voor groen-zwart dat mooie dingen liet zien en volgend weekend naar Standard trekt. (ACR)

Cercle Brugge- Lokeren 3-2.

Doelpunten: 4′ Bruno 1-0, 7′ Bruno 2-0, 19′ Maric 2-1, 63′ Cevallos 2-2, 91′ Tormin 3-2.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Taravel, Lambot, Abud, Hoggas (65 Omolo), Lusamba, Koné (82′ Bongiovanni), Mercier, Tormin, Bruno (80′ De Belder).

Lokeren: Verhulst, Mij. Maric, Tirpan, A. Skulason, Diaby, Cevallos, Overmeire, Marecek (46′ Benchaib), Hupperts (64′ Miric), Saroka, De Ridder (87′ Terki).

Gele kaarten: 19′ Bruno, 25′ Nardi, 26′ Cevallos, 61′ Skulason, 78′ Overmeire, 92′ Diaby.

Scheidsrechter; Alen.

Toeschouwers: 5.500.

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier