Cercle Brugge houdt Lokeren in bedwang

05/07/18 om 09:11 - Bijgewerkt om 11:35

Voor de derde oefenpot van het seizoen trok Cercle Brugge naar het terrein van SV Damme, waar het Lokeren op bezoek kreeg. Enkele honderden toeschouwers konden genieten van een best aangename partij. Enkel de doelpunten ontbraken nog op het appel, maar het geheel zag er al veel beter uit na veertien dagen intensief trainen.

Cercle Brugge houdt Lokeren in bedwang

de wedstrijd eindigde zoals hij begon met 0-0. © GD

Groen-zwart startte met de verwachte namen. Nardi in doel, Palun, Lambot, Taravel en tester Omar Abud in de verdediging en Omolo, Koné, Hoggas en Mercier vulden het middenveld en zorgden voor de aanvoer naar de spitsen Tormin en Bruno. Van Irvin Cardona was er nog geen sprake, die had wel een uurtje voor aanvang van de wedstrijd zijn handtekening gezet en blijft nog een jaartje.

Het werd een evenwichtige eerste helft waarbij Lokeren enkel in de beginfase gevaarlijk kon zijn op stilstaande fases. Maar hun kopballen misten hun doel en richting. Halverwege de eerste helft lastte de scheidsrechter een drankpauze in. Dat beviel Tormin zo goed dat hij met een pegel de kruising raakte. Bruno kon echter niet profiteren van de rebound en schoot hoog over. De rust werd bereikt met 0-0.

Wijzigingen brengen weinig verschil

De tweede helft werd verrassend aangevat met dezelfde elf bij Cercle. Pas op het uur bracht coach Guyot tien nieuwe namen tussen de lijnen. Etienne, Cros, Rodas, Nguinda - Irie, Appin, Decostere, Lopez, Vanhoutte en De Belder mochten zich bewijzen. Enkel Nardi bleef staan. Veel verschil brachten deze wijzigingen niet met zich mee.

Cercle verzamelde de beste kansen, maar de paal en doelman Verhulst van Lokeren wilden niet wijken. Lokeren daarentegen had duidelijk last van het tempo dat groen-zwart oplegde en kon Nardi nooit bedreigen. Enkel de kers op de taart, een doelpunt, ontbrak en de wedstrijd eindigde zoals hij begon met 0-0.

De volgende wedstrijd van Cercle vindt plaats in Melsele tegen Waasland-Beveren op zaterdag 7 juli om 14 uur. De voorziene wedstrijd tegen KV Kortrijk in Lichtervelde is op vraag van de Kerels afgelast omwille van sportieve redenen.

(GD)

Cercle Brugge startte met Nardi, Palun, Lambot, Taravel, Omar, Omolo, Koné, Hoggas, Mercier, Tormin, Bruno. Na 60 minuten: Nardi, Etienne, Cros, Rodas, Nguinda, Irie, Appin, Decostere, Lopez, Vanhoutte, De Belder.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!