Cercle Brugge grijpt verdienstelijk eerste punt

Cercleverdediger Omar gaat in duel met Botaka. © BELGA

Promovendus Cercle Brugge heeft na vier en een halve maand zonder competitievoetbal in de rangschikking van de hoogste klasse meteen de nul van het bord kunnen vegen. Op het veld van STVV bleef het 0-0.

Trainer Guyot kon bij zijn vuurdoop in de Belgische competitie bij groen-zwart niet rekenen op de geblesseerden Lusamba en Cardona. Opvallend: tien van de elf basisspelers maakten vorig seizoen reeds deel uit van de A-kern. Omar was als linksachter de enige uitzondering. Hoggas posteerde zich op het middenveld en Tormin mocht voorin naast Bruno startten. Vanhoutte, Kortrijkzaan en jeugdproduct van Cercle, nam plaats op de bank.

In de beginfase was er meteen een unieke mogelijkheid voor de thuisploeg. Boli werd randje buitenspel alleen op Nardi gestuurd, maar trapte over doel. STVV zorgde voor het meeste initiatief al was er voor Cercle op de tegenaanval iets voorbij het halfuur een mogelijkheid voor Tormin. De Fransman behield echter niet het nodige overzicht en trapte zelf op Steppe in plaats van zijn bal naar twee vrijstaande ploegmaats af te leggen. Vijf minuten voor de rust scoorde Boli dit keer wel voor de Kanaries, zijn goal werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Kort nadien bediende Bezus zijn de op links vrijstaande De Sart, zijn afgeweken schot werd door Nardi in hoekschop gezweefd. 0-0 aan de rust.

In de tweede helft na ruim een uur voetballen was opnieuw Cercle dicht bij een doelpunt. Tormin passeerde met enig kapwerk in het strafschopgebied enkele Truiense verdedigers. Zijn poging op doel werd door Steppe in hoekschop gewerkt. In minuut zeventig was er opnieuw Tormin. Een aflegger van de mee opgerukte Abud moest hij dit keer nog voor zijn linkervoet leggen en dat was niet de juiste beslissing. In de slotfase hield Palun zijn tegenstander Boli in het strafschopgebied nog even tegen. De spits van STVV ging neer, scheidsrechter Put zag echter geen penalty in die fase en zo eindigde de match zoals die begon.

Cercle Brugge heeft een eerste punt beet en kan met vertrouwen de eerste thuismatch tegemoet, volgende zaterdag tegen Lokeren. Cercletrainer Guyot was na afloop tevreden. “Een punt op verplaatsing is goed. Jammer hebben we onze kansen niet benut. Die waren er ook voor de thuisploeg. Globaal gezien was dit een juiste uitslag.”