Cercle Brugge en KV Oostende houden elkaar in evenwicht

Kylian Hazard lukte de twee doelpunten voor Cercle. © BELGA
Redactie KW

Beide ploegen werken een achterstand weg, maar kunnen opnieuw niet winnen. Groen-zwart is door het verlies van Lokeren zeker van het behoud, Oostende moet nog minstens een week wachten.

De West-Vlaamse derby was een wedstrijd tussen twee ploegen in de kelder van de rangschikking. Cercle wachtte voor aanvang al zeven duels op een overwinning, Oostende zelfs acht.

Trainer Guyot, die zijn ploeg ‘s morgens nog een korte, lichte training liet afwerken, koos bij Cercle naar goede gewoonte voor opnieuw een ander elftal. In vergelijking met de zwakke wedstrijd van groen-zwart op Moeskroen verdwenen Marega, Traoré, Gakpé en de geschorste Etienne uit de basis. Omolo, als linksachter, K. Hazard, Tormin en Mercier namen hun plaats in. Taravel speelde met een masker.

Bij KV Oostende geraakte Canesin deze week ziek, Vandendriessche was geschorst. Vanlerberghe, Guri en Nastic vielen naast de basiself. Coopman, De Sutter en Sakala startten wel.

Hazard op de lat

In de openingsfase werd Hazard meteen diep gestuurd na wat mistasten achterin bij Oostende. De lob over het hoofd van Dutoit strandde op de lat. Een minuut later werd De Sutter gelanceerd, zijn schot werd door Nardi gekeerd. D’Haese was goed gevolgd, maar Palun zat er goed tussen.

Op het kwartier nog eens Oostende. Na balverlies van Omolo kon Coopman op rechts aanleggen, zijn schot ging voorlangs en naast. Na een goed begin was de match wat aan verwateren, alhoewel er kwam een versnelling van Hazard op rechts. Zijn voorzet werd door Milovic via de buitenkant van de paal naast getrapt. Na een half uur stond de 0-0 nog op het bord.

Scherper Oostende

Iets daarna miste Sakala een dot van een kans voor de kustploeg na een afgeweken voorzet. Hij had de hoek voor het uitkiezen maar trapte onbesuisd over doel. Voor de rust ook nog eens Cercle. Omolo kopte een hoekschop van Mercier van dichtbij over. Groen-zwart ontwikkelde verder druk, enkele schoten werden geblokkeerd. Gescoord niet. 0-0 Bij de rust.

Trainer Verheyen voerde tijdens de rust bij Oostende twee wissels door. De kustploeg kwam iets scherper uit de kleedkamer. Dat werd na vijf minuten bijna beloond via De Sutter. De ex-speler van Cercle kwam aan de eerste paal opduiken, zijn bal dwarrelde echter rakelings naast. Aan de overzijde ging een afgeweken vrije trap van Mercier naast het doel. Cercle ontwikkelde opnieuw wat druk. Iets voorbij het uur leverde Tormin op links dit keer wel een goede voorzet af, Kylian Hazard was aan de verste paal goed gevolgd en 1-0.

Oostende op strafschop

Even later geraakte Taravel bij Cercle zonder een speler in de buurt geblesseerd. In de fase die op zijn vervanging volgde, kwam Oostende langszij. Op een verre inworp kwam Guri aan de verste paal opduiken en zorgde hij voor de gelijkmaker. Kort daarna ging nog een kopbal van diezelfde Guri naast. Bij Cercle was de organisatie zoek en men gaf het toen ook helemaal weg. Palun maakte een overtreding op opnieuw Guri. Strafschop. Nardi stopte de elfmeter van Boonen, maar de invaller was sneller bij de pinken dan de spelers van groen-zwart en 1-2.

Oostende op voorsprong, zij het kort daarna met een man minder na een rode kaart voor Faes na een overtreding op Mercier. In een spannende slotfase zorgde opnieuw Kylian Hazard met zijn tweede van de avond alsnog voor een gelijkspel voor Cercle.

(ACR – foto BELGA)

Cercle Brugge- KV Oostende 2-2

Doelpunten: 64′ K. Hazard 1-0, 75′ Guri 1-1, 81′ Boonen (pen.) 1-2, 87′ K. Hazard 2-2

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Delacourt, Taravel (74′ Marega), Omolo (83′ Omolo), Lusamba, Mercier, K. Hazard, Tormin, Bruno, Cardona (70′ Traoré)

KV Oostende: Dutoit, Nouri, Milovic, Lombaerts, Tomasevic, D’Haese (67′ Guri), Faes, Coopman (46′ Boonen), Nkata, Sakala (46′ Nastic), De Sutter

Gele kaarten; 53′ Tomasevic, 59′ Boonen, 78′ Delacourt,

Rode kaart: 81′ Faes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier