Cercle Brugge en Frank Vercauteren beëindigen samenwerking

Frank Vercauteren bracht Cercle Brugge weer naar eerste klasse A. © BELGA
Redactie KW

Frank Vercauteren (61) zal volgend seizoen niet op de bank zitten bij Cercle Brugge. Beide partijen hebben beslist de samenwerking in onderling overleg te beëindigen.

“Cercle Brugge en Frank Vercauteren hebben in onderling overleg beslist om de bestaande samenwerking niet te verlengen. Cercle Brugge bedankt Frank Vercauteren voor de professionele samenwerking en de behaalde resultaten, met in het bijzonder de recent behaalde promotie naar 1A. Cercle Brugge wenst Frank Vercauteren het beste toe voor het verdere verloop van zijn carrière”, luidt het bij groen-zwart.

Vercauteren nam half oktober bij Cercle over van de ontslagen José Riga. De club, die in handen is van AS Monaco, stond toen na elf speeldagen op de derde plaats in 1B, op drie punten van OH Leuven en Beerschot Wilrijk.

De voormalige Rode Duivel, voor wie het zijn eerste job was sinds zijn ontslag bij het Russische Krylia Sovetov in oktober 2016, bezorgde Cercle de promotie door in de finale van de Proximus League Beerschot Wilrijk te verslaan. Cercle had ook al de tweede periode gewonnen.

Cercle Brugge heeft nog geen opvolger aangeduid. De toekomstplannen van Vercauteren zijn evenmin duidelijk.