Cercle Brugge de boot in tegen KRC Genk

Amaud Lusamba probeert Jere Uronen de bal af te snoepen. © (Foto Belga)

Het w een doelpuntenkermis in het Jan Breydelstadion. Groen-zwart verloor met 2-5 van KRC Genk.

Cercle Brugge wist al van bij aanvang wie het tegenover zich had en kwam zonder enige baltoets al meteen op achterstand. Na amper twintig seconden kwam de bal op links bij Pozuelo . Zijn voorzet werd enigszins weggewerkt, zij het in de voeten van Maehle dat Genk met een strak laag schot op voorsprong zette.

Trainer Guyot moest centraal achterin de aan de knie geblesseerde Taravel missen. Ueda kwam in zijn plaats, Omolo moest dan weer het middenveld versterken ten koste van spits De Belder.

Met een delegatie van AS Monaco in de eretribune, onder leiding van president Dmitry Rybolovlev, was er in de twintigste minuut een eerste doelpoging van Cercle. Mercier zijn schot was echter niet goed gericht. Genk bleef hoog druk zetten, al was het even voorbij het halfuur Tormin die de thuisploeg verrassend op gelijke hoogte bracht. Mercier speelde de bal goed tot bij Bruno die op zijn beurt Tormin kon bedienen en overhoeks binnentrapte. Tien minuten later opnieuw Genk, dit keer kon Trossard vrij aanleggen, zij het door de benen van Palun en 1-2. Meteen ook de ruststand.

Genk bleef in de tweede helft het spel domineren en werd hiervoor beloond. Na slap verdedigen kwam de bal bij Pozuelo die voor de 1-3 zorgde. Kort nadien was het de bezoekers die achterin klungelig te werk gingen. Aidoo liet zich de bal uit de voeten halen door Lusamba en Bruno kon zijn vijfde van het seizoen over doelman Vukovic stiften. Trossard had er vanaf duidelijk zin in bij de bezoeken en bracht Genk in vijf minuten met twee knappe goals naar 2-5. Een juiste weergave van het spel. De Limburgers waren een klasse sterker, zeer efficiënt en hebben hun historisch record te pakken. Ze zijn negentien matchen ongeslagen. Voor Cercle is deze uitslag niet goed voor het vertrouwen in het vooruitzicht van de komende derby.

Doelpunten: 1′ Maehle 0-1, 32′ Tormin 1-1, 43′ Trossard 1-2, 54′ Pozuelo 1-3, 56′ Bruno 2-3, 79′ Trossard 2-4, 82′ Trossard 2-5.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Ueda, Lambot, Etienne, Koné (65′ Bongiovanni), Lusamba, Omolo (56′ Gakpé), Mercier, Tormin, Bruno (76′ De Belder).

KRC Genk: Vukovic, Maehle, Aidoo, Lucumi, Uronen, Berge, Pozuelo, Malinovsky (46′ Heynen), Paintsil (62′ Ndongola), Samatta (87′ Gano), Trossard.

Gele kaarten: 33′ Lusamba, 45′ Paintsil, 78′ Vukovic, 86′ Lambot.