Cercle Brugge brengt punt mee uit het Waasland

Irvin Cardona scoorde de gelijkmaker voor Cercle. © (Foto Belga)
Redactie KW

Groen-zwart speelt 1-1 gelijk op het veld van Waasland-Beveren.

Cercle Brugge kreeg opnieuw droevig nieuws te verwerken, want donderdag overleed gewezen ploegafgevaardigde André Maene op 79-jarige leeftijd. Na Loontje en eerder ook assistent-fysiektrainer Kenny Lalande moest groen-zwart nog maar eens iemand herdenken. Trainer Guyot haalde het deze week al aan: “Kenny moet ons nu op een andere manier kracht geven.” Op uitdrukkelijke wens van zijn familie, die deze week in Brugge en zijn woonplaats Veldegem langskwam, werd Kenny opgebaard in zijn Cerclekostuum. “Om maar een idee te geven hoezeer de jongen in een half jaar met onze vereniging vergroeid was”, zei voorzitter Frans Schotte deze week op de nieuwjaarsreceptie.

Cercle trok naar Waasland-Beveren met opnieuw een vertimmerde ploeg. Lambot is nog voor lange tijd out, de terugkeer van Taravel was nog te vroeg en ook Koné, daags voor de match ziek, en Hazard en Cardona bleken niet genoeg fit om de match aan te vangen. Guyot koos daarom om de ervaren Delacourt zijn debuut te geven en Omolo stond mee achterin in een driemansverdediging. Voorin keerde Tormin naast De Belder terug.

De fusieclub uit het Waasland wilde maar al te graag een vervolg breien aan de negen op twaalf van voor Nieuwjaar. Het was echter Cercle dat voor het meeste gevaar kon zorgen. In het openingskwartier verkeek doelman Roef zich op een voorzet, gelukkig voor hem stond Moren op de goede plaats om zo een intikker van Bruno te vermijden.

Net voor een halfuur spelen kon ook De Belder net niet bij de bal. Aan de overzijde zorgde vooral Ampomah voor de meeste dreiging. Het bleef aan de rust bij een logische 0-0.

In de tweede helft was er wel degelijk meer te zien. Opnieuw was er Ampomah. Hij lag aan de basis van het eerste doelpunt. Het was echter Omolo die bij Cercle na een voorzet vanop de flank zijn eigen doelman verschalkte. Kort daarna kreeg de thuisploeg een mogelijkheid op 2-0, Nardi kon een lob van aanvoerder Massop over tikken. Van dan af knokte Cercle zich in de match en zag men een schot van Bruno vanuit de draai op de paal belanden. Even later kon opnieuw Bruno zijn ploeg op gelijke hoogte brengen, maar dit keer stond Vukotic op de goede plaats.

Enkele minuten later was het tijd voor scheidsrechter Put om via de VAR in te grijpen. Het verdict was terecht maar hard voor de thuisploeg, namelijk rood voor Massop en een strafschop voor Cercle die werd omgezet door de ingevallen Cardona. In het slotkwartier was er nog een unieke mogelijkheid voor Ampomah, maar hij liet die liggen. Ook Cardona en Gakpé waren bij de bezoekers goed bij schot, maar het bleef 1-1. Cercle speelt volgende zaterdag thuis tegen STVV.

Nog dit: de 20-jarige Issa Marega van het Franse SM Caen was tijdens de voorbije winterstage in Spanje op proef. Hij traint nog steeds mee, legde reeds enkele medische proeven af en verwacht wordt dat hij eerstdaags bij Cercle zal tekenen.

(ACR)

Waasland- Beveren – Cercle Brugge 1-1.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Delacourt, Ueda, Omolo, Etienne, Tormin (82′ Gakpé), Mercier, Lusamba, Bruno (67′ K. Hazard), De Belder (58′ Cardona).

Doelpunten: 51′ Omolo (own.) 1-0, 72′ Cardona (pen.) 1-1.

Gele kaarten: 86′ Mercier.

Rode kaart: 71′ Massop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier