“Als voetballer moet je ook mentaal sterk zijn”

Jimmy De Wulf, in B&B Emma, is net als Cercle Brugge bijzonder ambitieus. (Foto ACR)
Redactie KW

Jimmy De Wulf is gebeten door het voetbal. Naast trainer van de beloften van Cercle Brugge wil hij voetballers zelfstandig begeleiden. “Voor trainingen op maat. Die kleine tips en tricks geef ik hen met plezier mee.”

“Ik ben graag met voetbal bezig. Het is overigens op termijn mijn bedoeling om een Pro License diploma te halen”, opent Jimmy De Wulf. Hij woont samen met Leen Ide, iemand met een Cercleverleden, die in de Calvariebergstraat in Brugge met ‘Emma’ een B&B heeft. “De voorbije jaren combineerde ik het voetbal met een job als accountmanager in verzekeringen. Dat is gestopt en ik zocht dan voor mezelf welke richting ik wilde uitgaan.”

Er is nu Com-One, een IT- en telecombedrijf uit Ingelmunster, dat zich specialiseert in het bellen over het internet. “Ik doe dat met een neef, met de bedoeling om in bepaalde regio’s zaakvoerders aan te spreken om de switch te maken van het analoge naar het digitale, waarbij ze een pak efficiënter en goedkoper kunnen bellen”, vindt De Wulf. “Op die manier doe ik iets in zelfstandig bijberoep, zodat ik flexibel kan zijn met de uren voetbal.”

“Als je er in het hoofd niet klaar voor bent, word je geen profvoetballer”

Jimmy’s droom is tevens om fulltime in het voetbal aan de slag te kunnen. Voorlopig is dat er nog niet. “Het coachen vraagt heel veel tijd, ook al omdat ik het goed wil doen. Zelfs als ik voltijds met voetbal bezig kan zijn, hoeft mijn huidige job in bijberoep niet te verdwijnen”, weet de trainer. Ondertussen heeft hij met Cercle gepraat en zijn ze op de hoogte van zijn ambitie. “Ik amuseer mij nu met de beloften, met de bedoeling en in de hoop dat enkelen de stap hoger kunnen maken. Dat de professionalisering ook naar de beloften wordt doorgetrokken. Ik wil meer dan dat ik nu doe. Op korte termijn zijn hierover nieuwe gesprekken gepland.”

Daarnaast is de coach met een A-diploma van plan om extra trainingsmomenten aan te bieden, aan zowel jongeren als volwassenen van elk niveau. “Zowel technisch als echt voetbalgericht kunnen ze hiervoor zij het los van Cercle bij mij terecht. Voetbal heeft veel facetten. Ik heb als voetballer ervaren dat je ook mentaal sterk moet staan. Als je er in het hoofd niet klaar voor bent, word je geen profvoetballer.”

Beloften

De beloften van Cercle zetten maandagavond bij SK Lierse de competitie verder. De ploeg U21 is daarnaast nog in de kwartfinales van de Belgische beker actief. Ze nemen het hierin binnenkort op tegen Standard. “Dat wij ons als enige uit onze reeks bij de laatste acht konden kwalificeren, is mooi. De jongens weten dat. Dit is hun competitie en waar ze zich met leeftijdsgenoten van ploegen uit de eerste klasse kunnen meten“, besluit De Wulf.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier