Aleksander Sofranac na vier maanden weg bij Cercle Brugge

© BELGA
Redactie KW

Het contract met de verdediger werd in onderling overleg ontbonden.

Aleksander Sofranac, een 27-jarige Montenegrijn international, werd eind augustus door Cercle Brugge aangeworven. Hij kreeg een contract voor een seizoen met een jaar optie. Daar komt nu dus vroegtijdig een einde aan en krijgt hij volgens groen-zwart nu de vrijheid om andere oorden op te zoeken.

“Cercle Brugge bedankt Aleksander voor zijn professionalisme, inzet en toewijding en wenst hem alle succes toe in zijn verdere carrière”, klinkt het bij de Vereniging.

Sofranac werd vorige zomer overgenomen van Rijeka, maar de verdediger raakte bij groen-zwart niet verder dan drie matchen en stond slechts één keer aan de aftrap.

Hij mocht in laatste instantie tijdens de laatste week van 2017 met Cercle op winterkamp naar Spanje. Woensdagmorgen werd zijn kastje leeggemaakt. Volgens Bosnische media tekent hij deze week als een vrije speler nog voor FK Sarajevo, het nummer drie in de Bosnische competitie.

Door het vertrek van Sofranac gaat Cercle centraal achterin dus verder met Jérémy Taravel, Benjamin Lambot en Benjamin Delacourt, tenzij er eerstdaags nog een nieuwe verdediger bijkomt.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier