Cercle Brugge ziet overwinning in Leuven in slotminuut in rook opgaan

Irvin Cardona bracht Cercle Brugge op voorsprong. © BELGA

Cercle Brugge trok naar Den Dreef met een mooie reeks van zes keer winst op rij en dan weet je dat er op een of andere manier wel eens een einde aan kan komen. Tot diep in blessuretijd leek groen-zwart toch de drie punten mee te nemen bij de fusieclub, die slechts nog een waterkansje had op de tweede periodetitel.

Bij OH Leuven drie wijzigingen: de geblesseerde Daeseleire werd vervangen door Mertens. Aguemon en Storm moesten plaats ruimen voor respectievelijk Diedhiou en Dequevy. Bij Cercle kreeg Hoggas de voorkeur op Bruno. Xandao, een van de twee nieuwkomers, zat op de bank. De thuisploeg startte met de meeste aanvallende intenties, met onder andere een schot van Casagolda op de vuisten van Nardi.

Na een kwartier kwam Cercle meer opzetten, zij het zonder echt gevaarlijk te zijn. Tegen het halfuur kwam er meer tempo in de match. Maertens, ex-Cercle, zette zich goed door, maar Diedhiou besloot te slap in de handen van Nardi. Meteen daarop viel het doelpunt aan de overkant. Na een goed opgezette aanval via Taravel, Mercier en Crysan kwam de bal op de flank bij Imorou, die op zijn beurt Cardona tussen vier Leuvense verdedigers kon bereiken: 0-1. Nog voor de rust moest Gillekens redding brengen op de aanstormende Cardona en devieerde Nardi aan de overzijde een schot van Mertens in hoekschop.

Rebounddoelpunt

Bij aanvang van de tweede helft bleef Cercle goed voetballen en Imorou zette Cardona opnieuw voor doel. Bij OHL stopte Nardi een poging van Casagolda. Halfweg de tweede helft trapte Cardona van op de rand van het strafschopgebied op de paal. Na twee vervangingen bij de thuisploeg kwam twintig minuten voor het einde dan toch de gelijkmaker. Een voorzet van op rechts door Mertens werd door Kehli doorgekopt. Casagolda besloot op de benen van Nardi, maar Kehli stond goed opgesteld om in de rebound te scoren. Cardona zag daarna een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De match bleef goed op en neer gaan. Een aanval van Leuven kon worden afgeblokt. Mercier en Cardona zetten een snedige tegenaanval op, waarbij de eerste met zijn linker Cercle opnieuw op voorsprong bracht. Voor Mercier al de negende goal dit seizoen.

In de blessuretijd voorkwam Gillekens voor Leuven een grotere nederlaag. Het werd uiteindelijk 2-2. In de absolute slotfase floot Verboomen een lichte penalty voor de thuisploeg na een vermeende duw van Imorou op Persoons. Tot grote verbazing en ontevredenheid van Cercle zette Aguemon de penalty om. “Dit kan héél beslissend en bepalend zijn. De scheidsrechter was blijkbaar overtuigd. We hadden in de fase vooraf de bal aan hun eigen zestien moeten bijhouden in plaats van nog een doelpoging te creëren. Vorige week deden we dat goed, nu niet”, zei trainer Frank Vercauteren achteraf.

Cercle sluipt in de tweede periode voorlopig een punt verder weg van eerste achtervolger Lierse. De Pallieters spelen zaterdagavond een derby op Westerlo. Bij winst nemen zij de koppositie opnieuw over.