Cercle Brugge United (G-ploeg) kroont zich tot kampioen

Cercle United
Redactie KW

In het G-voetbal wordt geen klassement bijgehouden, maar de spelers zelf weten maar al te goed of ze aan het eind van de competitie kampioen of winnaar zijn in hun reeks. Cercle Brugge United, onder leiding van Johan Deseure, kon zondag alvast vieren na een 2-1-winst tegen Daring Brugge.

Cercle Brugge heeft met Optima T twee G-ploegen tussen de lijnen. Johan Deseure startte anderhalf jaar geleden een initiatief om los daarvan met een derde ploeg te starten. “Zonder de steun van Gunther Tilly en Cindy Theys was dit nooit gelukt. Tevens een woordje van dank aan Branco Hemeryck en David Carpels die er bij Cercle voor zorgen dat wij kunnen spelen en trainen, alsook voor Christine van Tuyckom en Filip Christiaens, waar de spelers altijd terechtkunnen bij interne of persoonlijke problemen, en Christ D’hoop”, zegt Johan Deseure.

Cercleverdediger Wesley Vanbelle is peter van de ploeg en kwam de jongens na afloop feliciteren. Johan Deseure is alvast van plan om volgend seizoen met deze groep verder te doen. “De sfeer zit goed, de vriendschap onder elkaar houdt deze jongens samen”, vindt de trainer. “Het is echt fantastisch. We lossen alles samen op. Zelfs bij verlies blijft er een samenhang. Er zijn nog spelers geïnteresseerd, zelfs van andere ploegen, om bij ons te komen”, eindigt Johan Deseure. Cercle Brugge United met boven v.l.n.r.: Jasper Desodt, Kenny Declerck, Bruno Thily, Xavier Thily, Sam De Mangelaere, Sponser Gunther Tilly, Mathieu Thily, Remco Raes en Jarne Desodt. Onder v.l.n.r.: Frederick Debouge, Sidney Deschacht, Thomas Steyaert, Geoffrey Haesebrouck, Yohan Eloffe, Miquel Roelof en T1 Johan Deseure. (ACR-Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier