Cercle Brugge start tweede periode met ruime winst tegen Beerschot-Wilrijk

Een dominant groen-zwart zorgde al in de eerste helft voor vier doelpunten.

De jeugdploegen van Cercle Brugge werden voor aanvang voorgesteld met daarna het eerbetoon aan de overleden Josip Weber. Opvallend minder toeschouwers om de bezoekers aan te moedigen. Bij Cercle bleef Tormin op de bank en kreeg Mercier een nog meer vrijere rol. Palun, gisteren 0-0 met Gabon tegen Mali, werd in de verdediging vervangen door Vanbelle. Bij Beerschot-Wilrijk, de winnaar van de eerste periode, was de geblesseerde Messoudi de meest opvallendste afwezige.

Een vrije trap van Vanbelle werd door een verdediger weggekopt in de voeten van Mercier. Die haalde verschroeiend uit in het dak van het doel. Uitgerekend in de negende minuut, het rugnummer waarmee Josip Weber destijds zijn vele goals voor Cercle scoorde.

Iets voor halfweg werd Hoffer bij de bezoekers in het straatje gestuurd, zijn schot ging over. Kort daarna geraakte De Belder voorbij de laatste man Diarra. De spits werd gehinderd en strafschop. De Belder zette de elfmeter zelf om en 2-0. Het Brugs feestje duurde nog even voort. Toen de geblesseerde Prychynenko niet meteen kon vervangen worden moest Beerschot-Wilrijk met negen verder.

Achterin kwam er bij hen enorm veel ruimte en Crysan werd door Mercier alleen voor doelman Romo uitgespeeld en maakte het prima af: 3-0 voor de thuisploeg na nog geen halfuur.

Vijf minuten voor rust was Mercier bij Cercle opnieuw de aangever voor De Belder, doelman Romo zat er goed tussen. Weinig leek te lukken bij de bezoekers. Mercier bracht bij Cercle zijn ploeggenoot Crysan in een goede schietpositie. De Braziliaan richtte een knap schot in de kruising : 4-0. Vlak voor rust werd De Belder met een kopbal terecht uit buitenspel teruggefloten. Geen forfaitscore voor groen-zwart om de rust in te gaan.

Mercier kreeg na tien minuten in de tweede helft een unieke mogelijkheid, maar bleef te lang in balbezit om doelman Romo een vijfde keer te verschalken. Cercle leek met een riante voorsprong jammerlijk nog weinig van zin om in de tweede helft de bezoekers in gevaar te brengen. Beide ploegen leken tevreden met het resultaat. De ruststand werd zo ook de eindscore. Cercle is momenteel leider in de tweede periode en trekt vrijdagavond naar Lierse.

(ACR – foto’s Belga)

Cercle Brugge – Beerschot-Wilrijk: 4-0

Doelpunten: 9′ Mercier 1-0, 25′ De Belder 2-0 (pen.), 29′ Crysan 3-0, 43′ Crysan 4-0.

Cercle Brugge: Nardi, Vanbelle, Lambot, Delacourt, Taravel (80′ Sofranac) Gaspar, Koné, Omolo, Mercier, Crysan (66′ Robail), De Belder (85′ Tormin).

Beerschot-Wilrijk: Romo, Diarra, Swinkels, Prychynenko (29′ Ekanganmene), Dom, François, Van Hyfte, Maes, Losada, Schaessens (46′ Merlo), Hoffer,