Cercle Brugge raakt niet voorbij Union

Groen-zwart maakte wel twee keer een achterstand goed maar ziet met dit punt Lierse bovenin verder wegsluipen.

In vergelijking met de vorige wedstrijd stelde Vercauteren bij Cercle vier andere spelers tussen de lijnen. Rodas, Imorou, Tormin en Cardona kwamen in de plaats van de geschorste Taravel, Gaspar, Koné en Crysan. Of de inbreng van deze nieuwe spelers de aanleiding was, maar Cercle moest in het openingskwartier duidelijk op zoek naar zijn betere spel. Er stak maar weinig lijn in en bij de balrecuperatie zat veel afval in het spel.

Een verdienstelijk Union bracht met twee afstandsschoten Nardi aan het werk. Bij de bezoekers hebben ze met Kis een speler in huis die een goede vrije trap geeft. Op zo een fase bracht hij de bal vanop links voor doel en kon verdediger Peyre gemakkelijk binnenkoppen. Cercle werd nog maar eens in de hoek geduwd na een stilstaande fase.

Halfweg de eerste helft kreeg De Belder een unieke mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren op aangeven van Cardona maar Kudimbana, ex-Cercle, ging goed plat. Tien minuten later trapte Tormin via de vingertoppen van Kudimbana naast. Cercle bleef op de helft van Union en op het halfuur zorgden weliswaar de drie centrale verdedigers voor de gelijkmaker. Delacourt wierp op rechts in, Lambot verlengde en Rodas liep de bal in doel. Even later kwam Mercier alleen voor doel, maar opnieuw tikte Kudimbana via de paal in hoekschop. Ruststand 1-1.

Tweede helft

De Belder was na vijf minuten in de tweede helft dicht bij 2-1, maar bij een schermutseling voor doel werd zijn poging van de lijn gehaald. De match leek in het voordeel van Cercle te kantelen, maar luttele minuten later viel de goal echter aan de overkant.

De verdediging van Cercle stond even uit de organisatie en vergat Julien Vercauteren in het strafschopgebied. De spits van Union werd mooi aangespeeld door Alves Da Silva en 1-2.

Op het uur strandde voor Cercle een vluchtschot van Cardona in het zijnet. Een enthousiast Union kon nog eens aanleggen via Vercauteren, maar dit keer brachten Nardi en de paal redding. Met nog een kwartier op de klok was er toch nog twee keer Cercle. Tormin trapte een vrijschop via opnieuw Kudimbana op de lat en kort nadien besloot Lambot van dichtbij naast. Met nog vijf minuten binnen de officiële speeltijd gaf de ingevallen Buyl op links de bal voor doel, Crysan trapte eerst op Kudimbana maar Delacourt was goed gevolgd.

Tormin trapte kort nadien een vrije trap op de paal en in een spannend slot, waar Union met negen verder moest, ging Cercle met alles naar voor maar tot scoren kwam het niet meer. Cercle schiet tegen een enthousiast Union met dit gelijkspel weinig op en ziet Lierse in de tweede periode verder afstand nemen. Komende vrijdag wordt in Schiervelde de derby KSV Roeselare – Cercle Brugge gespeeld.

(ACR – foto’s Belga)

Cercle Brugge – Union: 2-2

Cercle Brugge: Nardi, Delacourt, Rodas, Lambot, Palun, Imorou (70′ Buyl), Omolo, Mercier, Tormin, Cardona (68′ Crysan), De Belder.

Doelpunten: 15′ Peyre 0-1, 30′ Rodas 1-1, 55′ Vercauteren 1-2, 84′ Delacourt 2-2.

Rood: 87′ Perdichizzi (2x geel), 88′ El Banouhi (2x geel).