Cercle Brugge (en de rest van de competitie) wordt voortaan ook aandachtig gevolgd in... Japan

24/07/18 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:23

Alle wedstrijden van de Jupiler Pro League worden in de seizoenen 2018-2019 en 2019-2020 uitgezonden in Japan. De Pro League verkocht de tv-rechten aan de Japanse commerciële zender Sky PerfecTV, zo vernam Belga dinsdag.

Cercle Brugge (en de rest van de competitie) wordt voortaan ook aandachtig gevolgd in... Japan

© BELGA

Het management van de Pro League sloot een niet-exclusief contract af met het Japanse Sky PerfecTV. Alle wedstrijden van de Jupiler Pro League 2018-2019 en 2019-2020 worden zo uitgezonden op de commerciële tv-zender. Japan is het eerste Aziatische land dat onze hoogste voetbalafdeling opneemt in het tv-aanbod.

"De wereldwijde hype rond de Rode Duivels zorgt ervoor dat ook buitenlandse tv-stations zich beginnen te interesseren in onze competitie. Daar is dit contract een goed voorbeeld van", verklaarde CEO Pierre François van de Pro League. "De buitenlandse zenders willen hun nationale helden in onze competitie zien, maar tegelijk ook de nieuwe Courtois, De Bruyne, Witsel, Kompany of Meunier ontdekken."

KV Mechelen haalde in 2000 met verdediger Masahiro Endo de allereerste Japanse voetballer naar de Belgische voetbalvelden. In zijn kielzog volgde de evenmin geslaagde transfer van Takayuki Suzuki (KRC Genk, 2002). Daarna bleef het even stil rond de Japanners, maar onder impuls van de succesvolle doelman Eiji Kawashima (Lierse, 2010) waagden opnieuw heel wat voetballers uit het land van de rijzende zon hun kans in de Jupiler Pro League.

Vorig jaar kende de Japanse toevloed een stroomversnelling. Niet alleen was er de overname van STVV door het Japanse onlinebedrijf DMM.com. Yuya Kubo (AA Gent) en Ryota Morioka (Waasland-Beveren en RSC Anderlecht) groeiden uit tot smaakmakers van de Belgische competitie. Op dit moment liggen er zeven Japanners onder contract bij Belgische clubs. Naast Kubo en Morioka zijn dat Yuta Toyokawa (Eupen) en nieuwkomers Wataru Endo (STVV), Takahiro Sekine (STVV), Takehiro Tomiyasu (STVV) en Naomichi Ueda (Cercle Brugge). Dat is een record en verklaart meteen ook de Japanse interesse voor de Jupiler Pro League.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!