Brugse politie op scherp voor 'risicomatch' België-Japan

14/11/17 om 07:53 - Bijgewerkt om 07:52

De politie van Brugge neemt geen risico's voor de match België-Japan dinsdagavond in het Jan Breydelstadion. Ondanks dat het 'maar' om een oefeninterland gaat, wordt de match gezien als een risicowedstrijd.

Brugse politie op scherp voor 'risicomatch' België-Japan

De reden is dat de rellen na Club-Antwerp nog vers in het geheugen liggen.

Volgens het stadsbestuur is er wantrouwen ten opzichte van de amokmakers die eind oktober rellen veroorzaakten. De vrees bestaat dat die zouden terugkomen. Al benadrukt de stad dat het eerder om een preventieve maatregel gaat om elk risico te vermijden. Bijkomend probleem is dat de politiediensten weinig zicht hebben op wie juist een kaartje kocht voor de wedstrijd. Concreet: het zijn zelfverklaarde fans van de duivels, maar in werkelijkheid weten de veiligheidsdiensten niet voor wie ze supporteren in clubverband. Daardoor bestaat de kans dat rivaliserende bendes in hetzelfde vak terecht komen. In een straal van 1 kilometer rond het stadion geldt vanaf 17 uur een verbod op het schenken van alcohol in glazen.

Japanse supporters

Ondertussen zijn in de Brugse binnenstad heel wat Japanse supporters neergestreken. Naar schatting enkele honderden Japanners komen speciaal naar de Breydelstad afgezakt voor de wedstrijd. "Voor de gelegenheid hebben we een Belgische sjaal gekocht", glimlacht een Japans koppel.

(MM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!