Brouwer Xavier Van Honsebrouck: "Spijtig dat KVO-deal niet lukte? Ja, vooral voor Oostende zelf"

11/03/18 om 10:28 - Bijgewerkt om 10:39

Een overeenkomst was in de maak, maar uiteindelijk koos Marc Coucke ervoor om KV Oostende aan Peter Callant en niet aan Xavier Van Honsebrouck te verkopen. De Izegemse brouwer, die ook de sterke man is achter KFC Mandel United, blijft niet bij de pakken neerzitten en klinkt strijdvaardig. En hij heeft ook zo zijn visie op de voetbalwereld...

Er waren tijden dat de brouwer van het dorp vaak ook de burgemeester was. Nu hebben brouwers graag de touwtjes in handen of op zijn minst een vinger in de pap te brokken bij voetbalclubs. Dat is bij de nieuwe fusieclub KFC Mandel United, dat de voetbalploegen uit Izegem en Ingelmunster liet samensmelten, niet anders. De oude brouwerij Van Honsebrouck in Ingelmunster werd recent tegen de vlakte gewerkt, er wordt ruimte gecreëerd voor woningen. Wat verderop, op de grens en langs De Mandel maar (hoofdzakelijk) op grondgebied Izegem verrees een nieuw brouwerijcomplex: het Bierkasteel. "Een investering van 50 miljoen euro", windt Xavier Van Honsebrouck er geen doekjes om. "Maar eigenlijk geen risico. We geloven immers rotsvast in dit project."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!