Bredense verovert Instagram: “En dat alles zonder make-up”

Céline Dept
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Een jaar geleden stond ze nog op onze afsluiter als kalendergirl, nu is de spits van KSV Bredene hot op social media. Céline Dept zag haar volgers op Instagram in een mum van tijd exponentieel stijgen. “Je ding doen en op een creatieve manier je passie delen”, volgens de Bredense is dat het recept voor een succesvolle Instagramaccount. Al zullen haar mooie ogen er ook wel iets mee te maken hebben.

Sinds de ravissante Oostendse grappige voetbalfilmpjes via haar Instagramaccount de wereld instuurde, oversteeg haar account de magische grens van 100.000 volgers. “Hoe dat voelt? In een woord: zalig! Ik besef het nog steeds niet goed en het is gek hoe dat aantal in een korte periode zo is toegenomen”, aldus de enthousiaste voetbalster van KSV Bredene. “Een dikke maand geleden had ik een voetbalvideo gepost en die werd gretig opgepikt door populaire voetbalpagina’s op social media. Na die video kreeg ik er veel volgers bij.”

Maar alleen je passie delen is niet genoeg om tot een influencer uit te groeien. “Geloven in jezelf en je niets aantrekken van anderen zijn de sleutels tot mijn succes. Maar ook creativiteit is heel belangrijk.” Zo verzamelde Céline met een aantal filmpjes tot meer dan een half miljoen views. “Dagelijks ontvang ik dan ook honderden berichten, maar die bekijk ik niet. Op straat ben ik nog niet herkend geweest, maar wat niet is kan nog komen hé”, lacht Céline. “Ik wil ‘s avonds in mijn bed kruipen met het gevoel dat ik mensen aan het lachen heb gebracht of kon inspireren. Daarnaast wil ik steeds mezelf blijven. Ik draag bijvoorbeeld nooit make-up.”

Bredense verovert Instagram:

Ondanks haar populariteit blijft de 19-jarige schoolverlater haar normale leventje leiden. “Hoe mijn ploeggenotes op mijn online beroemdheid reageren? Vreemd genoeg praten we daar nooit over. Ik ben geboren en getogen in Bredene, maar langs mijn mama’s kant heb ik Tunesische roots. Ik voetbal al jaren bij het plaatselijke KSV Bredene en ben niet van plan om de club snel te verlaten. Mocht ik echter een aanbieding krijgen om in het buitenland mijn passie voor social media en voetbal te beleven, zou ik niet twijfelen. In de toekomst zie ik op professioneel vlak immers vooral opportuniteiten in de wereld van de social media, profvoetbalster zal ik toch niet worden.”

Fulltime bezigheid

Céline investeert dan ook zo goed als al haar tijd in het opnemen van voetbalfilmpjes. “Het is niet altijd even makkelijk om creatief uit de hoek te blijven komen. Samen met mijn vriend (de Oost-Vlaming Michiel Callebaut, red.) ben ik er constant mee bezig en sleutelen we dagelijks aan onze scenario’s. Mijn vriend heeft zelf een YouTube kanaal (MiandMore, red.) met meer dan 300.000 abonnees dus hij heeft wel al wat ervaring met het filmwerk. Op vlak van volgers ben ik naast hem dus nog een kleintje, maar stiekem is hij wel bang dat ik hem ooit zal kloppen. We leerden elkaar trouwens op een voetbalveld waar anders (lacht) kennen. Maar met dat verhaal kan je een hele krant vullen”, glimlacht Céline.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier