Braziliaans belofteninternational voor Cercle Brugge

14/07/18 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:10

De 18-jarige Victor Alexander da Silva, kortweg Vitinho, tekent een contract voor vijf seizoenen bij groen-zwart.

Braziliaans belofteninternational voor Cercle Brugge

Vitinho, flankspeler en belofteninternational, komt over van de Braziliaanse eersteklasser Cruzeiro, waar hij vanuit de jeugdwerking doorstroomde en zijn contract in april van dit jaar tot 2023 verlengde. Hij zet nu op jonge leeftijd de stap naar Europa, waar hij naast enkele Belgische clubs ook Franse en Engelse clubs kon charmeren. "De transfer naar Cercle is voor mij een mooie opportuniteit", laat hij via de website van groen-zwart weten. "Ik ben razend enthousiast om eraan te beginnen."

Voorzitter Frans Schotte: "Deze transfer toont aan dat we het ook komend seizoen goed willen doen. Ondanks zijn jonge leeftijd zal hij zeker en vast een vaste waarde in de selectie hebben. Vitinho is niet alleen een aanwinst voor Cercle, maar zeker voor het Belgische voetbal in het algemeen."

Vitinho is lid van de nationale ploeg U20 van Brazilië. In deze ploeg, die zich wil kwalificeren voor het WK in Polen en de Olympische Spelen in Tokio, zit onder andere ook Mauro Junior van het Nederlandse PSV.

(ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!