Bram Leenknecht en Jelle Van Reckem ludiek uitgewuifd door vrienden en ex-ploegmaats

Jelle Van Reckem en Bram Leenknegt zijn gestopt met voetbal en werden door vrienden en ex-ploegmaats in een leuk onderonsje uitgewuifd. (foto JS) © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Bram Leenknecht en Jelle Van Reckem hadden hun allerlaatste voetbalmatch al achter de rug. Maar het duo werd vorige vrijdag door vrienden en ex-ploegmaats met een oefenwedstrijd op een ludieke manier uitgewuifd. “Een aangename verrassing, die na de match tot in de vroege uurtjes duurde”, zeggen Bram en Jelle.

Bram Leenkecht is er ondertussen 33 geworden. Nog geen leeftijd om ermee te stoppen. “Toch wel als je lichaam signalen uitzendt die je niet kan blijven negeren”, reageert de Wevelgemnaar. “Na iedere wedstrijd heb ik veel last van mijn knieën en rug. Eigenlijk was ik er drie seizoenen geleden al mee gestopt. Omdat ik daarna bij Ledegem jeugdtrainer werd, kreeg ik de smaak weer te pakken. Maar deze keer is het definitief over en out. Of ik opnieuw jeugdtrainer word? Vanaf nu las ik volledige rust in. Daarna zien we wel.”

Bram Leenknecht begon bij SC Menen te voetballen, ging daarna naar het toenmalige SK Roeselare en later naar Wevelgem, waar hij van derde klasse mocht proeven. “Daarna kwam ik terug naar de Meense schaapstal, toen in tweede provinciale”, vertelt Bram Leenknecht. “Na twee mooie jaren, bekroond met een titel, koos ik voor Wervik. Bij Eendracht zou ik twee jaar blijven. Daarna ging het voor acht seizoenen richting Ledegem.”

Jelle Van Reckem was volledig verrast toen hij vorige vrijdag voor de laatste keer de voetbalschoenen moest aantrekken. “Een vriend had me meegelokt om in Ledegem in een Mexicaans restaurant zogezegd te gaan eten“, doet Jelle zijn verhaal. “Vooraleer ik het goed en wel besefte, stond ik me aan te kleden in de Ledegemse kleedkamer voor een leuke afscheidsmatch. Omdat mijn voetbalkledij toch in mijn wagen lag, was er geen enkel probleem. En ik heb ervan genoten. Maar nu is het welletjes geweest. Mijn lichaam snakt naar rust.”

Geen jeugdtrainer

Jelle Van Reckem zette zijn eerste voetbalstappen bij SV Moorsele. Daarna droeg hij de kleuren van het toenmalige SK Gullegem, later van fusieploeg SK Wevelgem City. Op zijn zestiende mocht hij onder Bo Braem debuteren in derde klasse. Na Wevelgem trok hij opnieuw naar Moorsele, later naar Ledegem, Wervik en opnieuw Ledegem. “Aan welke trainers ik de beste herinneringen bewaar?”, denkt Van Reckem even na. “Ik heb er in de eerste ploeg maar drie gekend: Bo Braem, Maxim Vandamme en Hein Vandoorne. Drie klasbakken. Of ik zelf in de wieg gelegd ben om trainer te worden? Die job is niet aan mij besteed. Trouwens, het wordt tijd dat ik wat meer aandacht besteed aan mijn twee dochters.”

Bram Leenknecht en Jelle Van Reckem konden het niet verhelpen dat Ledegem naar derde provinciale degradeert. “We hadden liever in andere omstandigheden afscheid genomen. We wisten vooraf dat het met een afgeslankte kern moeilijk zou worden. En toch hoefde het niet zover te komen. Als de betere jongeren uit de B-ploeg waren doorgeschoven, dan hadden we het zeker gered. Jammer, maar helaas”, besluiten Bram Leenknecht en Jelle Van Reckem in koor. (Fonzie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier