Bondsparket vraagt drie matchen schorsing voor Dennis van Wijk

06/08/18 om 17:36 - Bijgewerkt om 19:12

Als het van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) afhangt, volgt Dennis van Wijk de volgende drie wedstrijden van KV Mechelen vanuit de tribunes.

Bondsparket vraagt drie matchen schorsing voor Dennis van Wijk

© BELGA

KV Mechelen weigert echter het schorsingsvoorstel. KV Mechelen gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van drie weken schorsing dat het Bondsparket maandag deed aan trainer Dennis van Wijk. De Nederlandse coach werd tijdens de rust van de topper tegen OH Leuven naar de tribunes gestuurd.

"KV Mechelen aanvaardt dit voorstel niet en gaat in beroep. Die uitspraak volgt dinsdagnamiddag", klinkt het maandagavond op de clubwebsite.

Het Bondsparket stelde Van Wijk een schorsing van drie speeldagen en 1.500 euro boete voor. Mechelen probeert dinsdagmiddag (vanaf 14u00) strafvermindering te bekomen. Van Wijk zal zichzelf ter zitting verantwoorden voor zijn "ongepaste gedrag" ten opzichte van de scheidsrechter.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!