Boek Hugo Broos voorgesteld in Brugge: "Ik ga nog door tot in 2019"

12/10/17 om 12:28 - Bijgewerkt om 12:50

In aanwezigheid van heel wat coryfeeën uit het Belgische voetbal stelde Hugo Broos (65) donderdagmiddag in hotel Weinebrugge het boek over zijn voetballeven voor.

Boek Hugo Broos voorgesteld in Brugge: "Ik ga nog door tot in 2019"

Schrijver Filip Osselaer (rechts) offerde zijn zomervakantie op om het boek over Hugo Broos (links) te finaliseren. © Foto SB

Het kruim van de Belgische voetbalwereld verzamelde donderdagmiddag in Brugge voor de officiële voorstelling van het boek van Filip Osselaer over het leven en de carrière van Hugo Broos. Onder meer Jean-Marie Pfaff, Vincent Mannaert en Michel D'Hooghe zagen hoe Gilbert 'Gille' Van Binst, Henk Houwaart, Gert Verheyen en Frank Vercauteren kort enkele anekdotes over hun collega vertelden.

Delen

Slechts van één iets heb ik spijt en dat is dat ik nooit trainer van de Rode Duivels ben geweest

Filip Osselaer - die afgelopen zomer geen vakantie nam om aan het boek te kunnen werken - gaf kort wat duiding over het schrijfproces, waarna Hugo Broos zelf enkele tipjes van de sluier oplichtte. "Ik ga nog door als bondscoach van Kameroen tot na de Africa Cup van 2019, daarna zet ik een punt achter mijn carrière", aldus de voormalige speler en trainer van onder meer Club Brugge, die begin dit jaar zijn grootste succes uit zijn trainerscarrière boekte door met datzelfde Kameroen de Africa Cup te winnen. "Slechts van één iets heb ik spijt en dat is dat ik nooit trainer van de Rode Duivels ben geweest. Nochtans heb ik die kans wel gekregen, maar dat verhaal wordt in mijn boek uitgebreid behandeld."

Opbrengst naar goede doel

"De opbrengt van het boek gaat trouwens integraal naar Casa Hogar, het initiatief ter ondersteuning van Mexicaanse straatkinderen dat werd opgericht na het WK van 1986", besloot Broos, die ambassadeur is van dat project. Als afsluiter kreeg Hugo Broos het eerst exemplaar van het boek uit handen van Paul Van Himst.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!