BNPP Fortis wint topper tegen Eagles 2 in Kortrijkse Schepen Bijttebier

We herkennen rechtstaand v.l.n.r. trainer Frank Sablain, Freddy Vannieuwenborgh, Jean-Claude Passchier, Simon Clarysse en Filip Le Roy van Fortis naast de Eagles 2 met Sigurd Ghekiere, David Lebbe, Peter Masquelin, Laurens Missiaen, Robin Danckers, Julien Esquenet, Gauthier Tombeur, Louis Thiers, Olivier Delputte, Quentin Bonte, Xavier Goethals, Vincent Van Gheluwe, Arne Danckers en scheidsrechter Stephan Vandendriessche. Geknield zien we de rest van Fortis met v.l.n.r. Björn Verthé, Pedro Demets, Gert Lambrecht, Jonas Decoutere, Kevin Sablain, Michiel Adams, Jacob Manderick, Arnaud Smits, Arnaud De Waegenaere, Ruben Vanhoucke, Sorin Radulescu, Pieter Himpe en Frederick Dewaele. © KDS
Redactie KW

Afgelopen zaterdag stond in de Kortrijkse Schepen Bijttebiercompetitie de topper tussen leider BNPP Fortis en het nummer twee Eagles 2 op het programma. Fortis won nipt op verplaatsing met 0-1.

Er stond in de topper heel wat op het spel. Als Eagles 2 won, kwam het op twee punten van de ongeslagen leider. “Fortis is een nieuwe ploeg in onze reeks, dus we waren benieuwd of we het de koploper moeilijk konden maken”, aldus kapitein Vincent Van Gheluwe. “De laatste matchen wonnen ze minder overtuigend, aangezien ze anders minstens vijf keer scoorden. Ergens hadden we misschien wel de hoop dat het bij hen even minder zou lopen en dat we daarvan zouden kunnen profiteren, maar tevergeefs. Al verliep de match zeker tijdens de eerste helft heel gelijkopgaand. De manier van werken bij Fortis is in onze competitie ook helemaal nieuw. Ze werken met twee trainers. Het gaat er een stuk professioneler aan toe. Wij spelen nog altijd voor het plezier en om achteraf samen een pintje te drinken.”

Ambitie verleggen

Dat Eagles 2 effectief bij momenten de evenknie was van Fortis, daar is secretaris Jean-Claude Passchier het niet helemaal mee eens. “We moesten nog enkele doelpunten meer gemaakt hebben, maar onder meer de staat van het veld liet dat niet toe”, reageert hij. “Bovendien speelde de thuiskeeper een prima match. Maar eigenlijk kon Eagles 2 geen enkele kans versieren. Zij kozen er ook voor om heel verdedigend te acteren. Gelukkig kon Frederick (Dewaele, red.) scoren. “

Door het verlies volgt Eagles 2 nu al op acht punten van de leider. “We hadden voor het seizoen de ambitie om kampioen te worden, maar dat was buiten Fortis gerekend. Ik zie niet hoe we hen nog zouden kunnen bijbenen. De focus wordt dus verlegd naar de tweede plek”, weet de 34-jarige Vincent Van Gheluwe. “De kloof met de derde in de stand Marke bedraagt momenteel vier punten. Dat is nog niet geruststellend, maar ik zie die tweede plaats wel goed komen.”

Weg uit bedrijfsvoetbal

Bij Fortis wanen ze zich al kampioen. “Voor het seizoen was de druk er al dat we de titel moesten pakken. We komen uit het bedrijfsvoetbal, waar we al vijf seizoenen aan de top meedraaiden. We maakten de overstap, aangezien we het gevoel hadden dat het bedrijfsvoetbal aan het doodbloeden was. Momenteel kennen we weinig tegenstand in onze reeks en proberen we het plezant te maken door zoveel mogelijk te scoren. De teller staat nu op 71 doelpunten en we kregen amper twee goals tegen. Ik denk dat het vrij zeker is dat we kampioen zullen worden. Ons doel is nu om geen enkele match te verliezen. Daarnaast dromen we van de beker. We zitten al in de kwartfinale en schakelden met Record al de bekerwinnaar van vorig seizoen uit”, knipoogt ex-speler en secretaris Jean-Claude Passchier. (AHB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier