Birger Vanneste (SV Kortrijk): “Gelukkig kon ik die penalty stoppen”

Birger Vanneste. © KDS
Redactie KW

In de zesde match na zijn aanstelling slaagde coach Nic Douterloigne erin zijn eerste punt te pakken, thuis tegen Moorsele. Blauw-zwart mocht keeper Birger Vanneste danken, die een penalty pakte in de slotfase. Intussen werd ook beslist dat Nic Douterloigne de club na dit seizoen alweer verlaat. Geert Vandevyvere doet zijn herintrede.

SV Kortrijk mag dan niet veel opschieten met een punt (het staat laatste met resp. 5 en 9 punten minder dan de nummers 15 en 14 red.), toch deed een keer niet verliezen deugd. “We gingen de rust in met een 1-2 achterstand, meteen erna werd die aangedikt tot 1-3”, opent Birger Vanneste (31) uit Lauwe. “Toch bleven we goed voetbal spelen en knokten ons terug tot 3-3. Door wat paniek in de verdediging liep het nog bijna mis, gelukkig kon ik de strafschop stoppen. De penalty was niet super gegeven en ik was meteen weg naar de goede hoek.”

Trainerswissel

“Laat dit punt nu een opsteker zijn na zo’n lange periode van droogte. We weten dat het heel moeilijk zal worden om in derde provinciale te blijven. Intussen hebben we ook het nieuws gekregen dat onze ex-coach Geert Vandevyvere het vanaf volgend seizoen opnieuw overneemt. Dat nieuws werd positief onthaald in de groep, maar verder zijn we daar op dit moment niet echt mee bezig. Hopelijk kunnen we een vervolg breien aan dit resultaat, zaterdag tegen Oostrozebeke“, besluit de doelman. (GH)

SV Kortrijk 3-3 Moorsele

Kortrijk: B. Vanneste, Van Eygen, Gruson, Putman, I. Vanneste, Caesens (61′ Vanden Broucke), Delaval, Lecroart, Vandeplassche, Berrehail (45′ Bruneel), Alhassan.

Doelpunten: 12′ Mauceri 0-1, 21′ Alhassan 1-1, 37′ Gyselinck 1-2, 46′ Ameraouy 1-3, 64′ Putman 2-3, 73′ Delaval 3-3.

Zaterdag 20 januari om 18.30 uur: SC Oostrozebeke – SV Kortrijk.