Beloften van NSVD Handzame vieren titel met straatlengte voorsprong

Wat er al even zat aan te komen, is sinds zondagmorgen een feit: de beloften van NSVD Handzame zijn kampioen © Foto Kurt
Redactie KW

De beloften van NSVD Handzame pakten zondagmorgen de titel. Door de 5-1-zege tegen Brielen Sport kunnen de jongens van trainer Norbert Degraeve niet meer bijgehaald worden.

“We hadden vrij vroeg, van halfweg november in de heenmatch tegen Brielen, het gevoel dat we kampioen zouden worden”, stelt kapitein Kevin Delamillieure. “Na Nieuwjaar schoven enkele spelers door naar het eerste elftal en bleven er een deel hangen. Dan moesten we het enkele matchen op karakter doen. Iedereen die toen zijn kans kreeg, heeft deze gegrepen.”

“In het begin van het seizoen zaten er een zevental spelers in onze ploeg die een tweetal jaar geleden eindronde speelden in vierde provinciale. In de moeilijke matchen tegen Langemark-Poelkapelle of Brielen konden we op ervaring de boel gesloten houden als we op voorsprong kwamen.”

“Veel van deze spelers hebben de ambitie om door te schuiven. Zelf heb ik alleszins ook nog die ambitie. Vorig seizoen scheurde ik mijn achillespees. Daardoor heb ik een groot deel van de voorbereiding gemist omdat ik nog niet fit was. Dat heb ik wel gemerkt. Ik vond wel dat ik meer mijn kans mocht krijgen, maar naar volgend seizoen toe wil ik toch iets meer spelen in het eerste elftal”, vervolgt de kapitein. “Op een match na was ik altijd kapitein van deze ploeg. Dat zegt me eigenlijk niet echt veel. Ik heb die taak op mij genomen omdat de trainer me dat gevraagd heeft. Ik heb geprobeerd om de leider van de bende te zijn en heb de jonge gasten mee getrokken. Dat viel redelijk goed mee, aangezien ik de meeste spelers goed kende.”

De titel werd alvast goed gevierd, al moest Kevin zich na de match wat inhouden. “In de namiddag zat ik nog op de bank bij het eerste elftal. Ik heb de festiviteiten dus even moeten staken, maar na de wedstrijd hebben we die hernomen. Uiteindelijk was het nog een lange avond. We hebben dat nog goed gevierd, onder meer met de spelers van de eerste ploeg. Want er zijn niet veel spelers van de A-ploeg en beloften die dit seizoen niet hadden mee gespeeld.”

Levy Desodt is één van de spelers van de A-kern die ook geregeld met de beloftenploeg opdraafde. “Ons jaar bij de beloften is zeer constant geweest. Enkel naar het einde toe kenden we wat problemen om aan elf te geraken door omstandigheden: blessures, spelers die stopten… Veel spelers zijn de revue gepasseerd, ook van de eerste ploeg, maar altijd met dezelfde doelstelling. Ook voor onze trainer Norre, voor wie iedereen door het vuur zou gaan, is de titel een machtig cadeau.”

Yannick Desmadryl sluit zich daarbij aan. “De constante in het kampioenschap was toch wel de hechte groep en elkaar het plezier gunnen in het spelletje. Voor mezelf is dit een positieve noot in mijn seizoen met veel blessureleed. Als kampioen eenmaal forfait moeten geven, is dan ook niet logisch en voelt ook niet goed aan. Dat is dan ook de enige domper op een fantastisch seizoen. Voor de rest wil ik onze supporters bedanken en ook onze trainer.”

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier