Belgische U19 pakt punt tegen Italië, Openda scoort twee keer

In zijn eerste match in de eliteronde van het EK U19 moest België de punten delen met Italië na een 2-2 gelijkspel, woensdag in het Stadio Euganeo in Padua.

Esposito opende na vier minuten al de score. Lois Openda, aanvaller van Club Brugge, maakte in de 25e minuut gelijk vanop elf meter, maar Raspadori liet de match amper een minuutje later opnieuw in het voordeel van de Azzurrini kantelen. De U19 onder de hoede van Jacky Mathijsen kwamen zeven minuten na rust op gelijke hoogte, opnieuw via strafschop en opnieuw via Openda.

Yari Verschaeren en co nemen het zaterdag (11u30) op tegen Servië in Treviso, volgende dinsdag 26 maart (15u) is Oekraïne aan de beurt in Abano Terme. De partij tussen Oekraïne en Servië eindigde woensdag eveneens in een 2-2 gelijkspel. Alleen de groepswinnaar kwalificeert zich voor de eindfase van het EK U19, dat plaatsvindt in Armenië van 14 tot 27 juli.