België moet op WK voorbij middenvelder van… KV Kortrijk

© BELGA
Redactie KW

Larry Azouni, de 23-jarige verdedigende middenvelder telt negen caps voor de Tunesische nationale ploeg.

Vrijdagmiddag werd in Rusland geloot voor het wereldkampioenschap voetbal. België, dat reekshoofd was, kwam in een uiterst haalbare poule terecht met Engeland, Panama en Tunesië als opponenten.

In de Tunesische selectie zitten drie spelers die momenteel in België actief zijn: Dylan Bronn (AA Gent), Hamdi Harbaoui (Anderlecht) en… Larry Azouni van KV Kortrijk. Al moet bij deze laatste een klein vraagteken geplaatst worden, omdat hij sinds zijn transfer naar Kortrijk niet meer geselecteerd werd. “Na de trainerswissel (Nabil Maaloul volgde in maart van dit jaar de ontslagen Henry Kasperczak op) werd ik nog geselecteerd, maar ik raakte toen geblesseerd. Daarna kwam mijn transfer naar KV Kortrijk. In het begin speelde ik hier niet, omdat ik me nog wat moest aanpassen, maar ondertussen is mijn aantal speelminuten enorm gestegen. Ik had de bondscoach een tijd geleden aan de lijn en hij verzekerde me dat hij mij zou blijven opvolgen. Hij rekent nog op mij”, liet de KVK-middenvelder enkele weken geleden in een interview met Het Kortrijks Handelsblad optekenen.

En toen al liet hij uitschemeren dat hij graag tegen België zou spelen. “Dat zou inderdaad fijn zijn. België of Frankrijk, waar ik mijn jeugdopleiding genoot en debuteerde in de Ligue 1. Dat zijn ook twee absolute toplanden. In de Africa Cup speelde ik al tegen onder meer Egypte, waarbij heel wat spelen zitten die in de Premier League actief zijn. Na duels tegen zulke landen weet je welke weg je nog af te leggen hebt.”

De wedstrijd tussen België en Tunesië vindt plaats op 23 juni.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier