Beker van België: SCT Menen te sterk voor Wervik

Voetbal Beker van België - derde ronde Vreufde na de 0-4 van Cardon. © MAXIME PETIT

SCT Menen had slechts een halfuur nodig om de maat te nemen van buur Eendracht Wervik.

Na amper vijf minuten ging Dieter Meulenyzer door op links, zette mooi voor en David Cardon kende geen genade. Wervik reageerde op het kwartier met een kopstoot van Timon Logie. Enkele minuten later, opnieuw na een voorzet van Dieter Meulenyzer, maakte Gianni Vanhaecke er 2-0 van. De mooiste kwam op het halfuur. Opnieuw via David Cardon. De Menense topscorer gaf met een doelpunt om in te lijsten doelman Olivier Vancoillie geen schijn van kans. Kort daarop maakte Dieter Meulenyzer er 4-0 van. Net voor de pauze kon Jörg Dutoit milderen tot 4-1.

De tweede helft was een maat voor niets. Brecht Verstraete en Kenzie Vandeputte vergaten de kansen op de 4-2 stand te verzilveren, de match een nieuw elan te geven. Menen vond het welletjes, drong niet verder meer aan. Volgende week trekt Menen naar de Waalse fusieploeg en eerste klasse amateurploeg Chatelet-Farciennens waar ex-Rode Duivel Alex Czerniatynski de sportieve leiding heeft.