Arnaud Stragier (KRC Bissegem): “Gewond dier is gevaarlijk”

Arnaud Stragier. (Foto LLH)
Redactie KW

KRC Bissegem speelde 0-0-gelijk op het veld van KVC Ardooie. Maar omdat achtervolger Avelgem op Moorsele eveneens op een gelijkspel bleef steken, blijft Racing aan de leiding.

Zondag volgt de verplaatsing naar Lendelede, dat onder de verwachtingen blijft en met 3-0 verloor op Lichtervelde. “Of we ons konden verzoenen met het gelijkspel op Ardooie”, herhaalt Arnaud Stragier. “In geen geval. We verloren er twee punten. Omdat Ardooie zeven punten achter ligt, dachten we dat de thuisploeg voor de aanval ging kiezen. Niets van. Ze trokken een dubbele verdedigingsgordel op en waren best tevreden met dit doelpuntenloos gelijkspel.”

Zondag trekt Bissegem naar Lendelede. De groenhemden kwamen dit seizoen met steile ambities aan de aftrap, maar blijven momenteel ver onder de verwachtingen. Zondag verloor het nog met 3-0 op Lichtervelde. “Het betekent niet dat het zondag een walk-over wordt“, waarschuwt Arnaud. “Maar als wij winnen, mag Lendelede wellicht de titel op hun buik schrijven. Maar zover zijn we nog lang niet. Een gewond dier kan gevaarlijk uit de hoek komen.”

Vorige week strooide Mathieu Ghyselinck nog met complimenten naar het trio Arnaud Stragier-Bjarne Vanderstraeten-Jonas Hanson, dat overkwam van buur SV Wevelgem. “De appreciatie is wederzijds”, lacht Arnaud. “Wij zijn blij dat we de keuze voor Bissegem maakten. We kwamen in een toffe groep terecht en hebben een goede ploeg die hoog kan eindigen. Momenteel is het nog te vroeg om al met de titel bezig te zijn. Daarvoor moeten we wachten wat we ervan terecht brengen in de komende matchen tegen Lendelede, Kanegem en Avelgem.” (Fonzie)

KVC Ardooie 0-0 KRC Bissegem

Bissegem: Dewaele, Stragier, Catry, Goemaere, Masschelein, Hanson, Deman (70′ Decandt), Denys, Vanderstraeten, Malfait, Vergeynst .

Zondag 26 november 14.30 uur: KFC Lendelede KRC Bissegem.