Anthony Limbombe: “Dit smaakt naar meer”

© BELGA
Redactie KW

Met Anthony Limbombe kwam er dinsdagavond een debutant op het veld in de met 4-0 gewonnen oefeninterland tegen Saoedi-Arabië.

De winger van Club Brugge kwam in de tweede helft het veld op voor Yannick Carrasco en moet de concurrentie op de linkerwingback aanscherpen. Helemaal overtuigen kon Limbombe in zijn eerste wedstrijd nog niet, het was duidelijk dat hij nog zocht naar zijn plaats op het veld. “Ik heb direct de actie gezocht, maar de automatismen zijn er nog niet helemaal, ik moet de selectie nog leren kennen”, gaf hij na de wedstrijd toe.

“Dit smaakt naar meer: het WK komt eraan en dat is toch wel een droom. Dat zal voor iedereen zo wel zijn. Het is nog maar mijn eerste interland en ik denk wel dat ik nog stappen moet maken. Daarnaast is de concurrentie ook groot.”

“Zenuwachtig was ik niet bij mijn invalbeurt, het viel best wel mee. Ik had tips gekregen van de spelers, ze hadden op mij ingepraat: dat er veel communicatie op het veld moest zijn en dat ik Jan Vertonghen in de rug moest dekken. Al bij al is dat wel goed verlopen en boeken we een mooie zege met veel doelpunten.”

(BELGA)