Ann Van Poucke: de nieuwe secretaris-gerechtigd correspondent van KSV Roeselare

Foto Jos © Foto Jos
Redactie KW

Alleen maar goed nieuws de voorbije week op Schiervelde. KSV Roeselare verzekerde zich vorige zondag in het Kuipke van het behoud in 1B en ondertussen is Ann Van Poucke sinds 31 maart de nieuwe secretaris-gerechtigd correspondent van de club. Zij is de enige vrouw die deze functie bekleedt in een van de 24 profclubs in 1A en 1B.

Ann Van Poucke (52) werkt al elf jaar voor KSV Roeselare, tijd om deze vriendelijke dame beter te leren kennen.

Wie is Ann Van Poucke?

“Ik werd geboren in Kortrijk op 14 december 1965, maar woonde mijn hele jeugd in Avelgem met één broer en drie zussen. Ik liep school tot mijn 18de in het Sint-Vincentius Instituut in Avelgem waar ik de richting handel-kantoor volgde. Ik was vooral een boekenworm die het ene na het andere boek verslond. Welk genre ik ook in handen kreeg, ik begon eraan en las het in een keer uit. Aan voetbal dacht ik helemaal niet. Na mijn middelbare studies deed ik onmiddellijk beroepservaring op.”

Hoe verliep de professionele loopbaan tot op heden?

“Ik begon bij de Post in Brussel en werkte er een goed jaar als loketbediende, maar de dagelijkse verplaatsingen waren loodzwaar. Daarna stapte ik over naar Molecule, waar ik twee jaar aan de slag was in de verkoopafdeling. Een verademing, want het bedrijf lag dichter bij mijn woonplaats. Toen kon ik een stapje vooruitzetten bij meubelbedrijf Gaverzicht in Deerlijk. Ik werd er de eerste vrouwelijke meubelverkoopster in het bedrijf, ik werkte er acht jaar.”

“Ik bleef niet stilzitten en trok na twee jaar naar Finaref in Estaimpuis, waar ik financieel verantwoordelijke werd. Ik beleefde er vier mooie jaren. Toen ik daar werkte, leerde ik mijn echtgenoot Dirk Demeulenaere kennen. Ik zette nog verdere stappen en ik ging voor Elektra werken bij Frank Deceuninck. Toen het bedrijf overgenomen werd door Rexel en verhuisde, ging ik even vier vijfde aan de slag. Onze enige zoon Pieter begon te voetballen bij de U8 van KSVR en samen met mijn man Dirk begonnen we hem op woensdag te volgen.”

“Plots sloeg de echte voetbalmicrobe toe en werden we voetbalfans in hart en nieren”

Plots sloeg de echte voetbalmicrobe toe. We werden voetbalfans in hart en nieren en gingen meewerken aan het toenmalige magazine wit-zwart. Zo kwam ik op het einde van het eerste seizoen dat KSVR in eerste speelde, hier als secretariaatsmedewerker toe. Sofie Leroy, was op dat departement mijn enige collega. Na de degradatie naar tweede bleef ik als enige over, maar Sofie is altijd een goede vriendin gebleven. Ondertussen draai ik hier al elf jaar mee.”

Je doorzwom hier ondertussen alle watertjes?

“Zo kan je het best zeggen. Ik werkte als ticketverantwoordelijke, hielp in de boekhouding met toenmalig financieel manager Frank Trybou. Ik werkte ook als commercieel verantwoordelijke en verdiepte me daarin. Ik nam bijna het volledige administratief pakket voor mijn rekening. Toen Luc Devroe en Johan Plancke hier zeven jaar geleden opnieuw neerstreken en de club bijna op sterven na dood was na dat eerste seizoen weer in tweede klasse, kreeg ik twee uitzonderlijke leermeesters waarvan ik op alle domeinen veel heb kunnen opsteken.”

Waarom koos de club nu voor jou voor de functie van secretaris en gerechtigd correspondent?

Toen Johan zijn afscheid aankondigde, heeft hij mijn naam naar voor geschoven bij de vijf leden van de Raad van Bestuur met mevrouw Xi Liu Dai Hawken op kop. Daar was heel snel een overeenkomst over. Ook al omdat ze de taken van Johan wilden splitsen in twee luiken: het administratieve en iemand voor het sportief management.”

Geen makkelijke taak om een doorwinterd manager als Johan Plancke van het ene op het andere moment te gaan vervangen en te doen vergeten, niet?

“Ik ben heel trots dat de keuze op mij gevallen is en ik de eerste vrouwelijke secretaris-GC ben van 1A en 1B. Het voorbije seizoen en ook ervoor hielp ik al veel bij het opstellen van het licentiedossier en alles daarrond, samen met Johan. Ook met de andere administratie naar de bond toe rond wedstrijdaanvragen, transfers en andere zaken ben ik al heel vertrouwd. Het E-kickoff digitaal platform van de bond heb ik volledig onder de knie.”

“Ik weet dat ik nog altijd bij Johan Plancke terecht kan”

“Ik weet dat, als ik een probleempje heb, ik nog altijd bij Johan terecht kan. Wij hebben altijd uitstekend samengewerkt en dat zal naar de toekomst altijd zo blijven. Natuurlijk ben ik omringd door de andere uitstekende krachten hier op het secretariaat. Evert Stroobant doet de ticketing en de communicatie. Mathias Piceu neemt de verantwoordelijkheid voor de wedstrijdorganisatie en daarnaast de communitywerking en alles daarrond voor zijn rekening. Jonas Meulebrouck buigt zich over al het commercieel en marketingwerk. We moeten echter een hecht team vormen en altijd op elkaar kunnen rekenen in het belang van de club.”

Zal deze nieuwe functie veel aan je gezinsleven veranderen?

“Helemaal niet. Mijn werk en mijn vrije tijd zijn het voetbal. Mijn man Dirk doet al het administratieve werk voor de jeugd. Voor de rest bekommeren wij ons nog alleen over onze zoon Pieter, bijna 20. Hij studeert nu KMO-management aan de Arteveldehogeschool in Gent. Hij begon als voetballer bij KSVR, maar speelt nu bij KSV Rumbeke.”

Vorige zondag werd het een spannende dag voor jullie, is het niet?

“Dirk en ik maakten er een ontspannende dag van. We trokken ‘s morgens naar Maasmechelen. We kwamen na vier uur in Westerlo aan. Dan nam de spanning naar de start van de wedstrijd toe. De eerste helft waren we meer dan de evenknie, maar na de rust was het de billen toeknijpen tot dat verlossende eindsignaal kwam. Dankzij enkele superreddingen van Wouter (Biebauw, red.) hield de ploeg de nul vast en haalde het puntje van de redding. Nu kan het werk naar volgend seizoen voor iedereen echt beginnen.”

(FBR)