Ambitieus Knokke wil leider SK Lommel verrassen op eerste speeldag van de nacompetitie

Niels Mestdagh twijfelt nog over een verlengd verblijf. © VDB
Redactie KW

Boordevol vertrouwen en met 12 op 12 op het rapport wachtte de kustploeg het fel verjongde ASV Geel op. Verbazing, verbijstering, euforie in het eerste halfuur: Simon Savaete nette een loepzuivere hattrick.

De match tegen ASV Geel bleek meteen beslecht, hoewel nog meerdere kansen onbenut bleven. De tribune leefde enorm mee met de spelers en ging alweer uit de bol toen Jarric Buysse nummer vier lukte met een schitterende volley na de rust. Kapitein en topscorer Alessio Staelens keek nagelbijtend toe want hij kon zijn titel niet verdedigen wegens een schorsing. Na het duel was het feest in de kantine: optredens, ladies night, een uitverkochte zaal en footlunch met 200 genodigden.

Ook op sportief vlak kwamen de wensen uit. Knokke hoopte de reguliere competitie te eindigen op 10 punten van het ongenaakbare Lommel SK. Nu worden die eenheden gehalveerd zodat de eindronde met vijf punten achterstand wordt aangevat. Knokke opent op 5 mei tegen Lommel SK: bij winst is de kloof nog twee luttele puntjes. Voor Niels Mestdagh betekent de nacompetitie de kers op de taart. “Dit is mijn tweede jaargang in het Olivier Stadion. Meer succes kan je niet hebben. Na afgelopen seizoen de kampioenstitel te hebben veroverd, eindigden we nu op de tweede plaats na het reguliere kampioenschap. Reken maar dat die nacompetitie onvoorstelbaar leeft in onze badstad. Niet promoveren? Onze T1 gaf hierop een schitterende repliek: ‘ook Club Brugge streeft naar de oppergaai en zal niet promoveren’.”

“Ik tel 25 lentes: mijn beste voetbaljaren komen eraan”, beseft Mestdagh. “Mijn contract loopt af en dus moet ik beslissen hoe mijn toekomst er zal uitzien. Knokke vind ik op alle vlakken top: de entourage, correctheid, oefensessies en de matchvoorbereidingen. Dolgraag wil ik echter zoveel mogelijk op dat veld vertoeven. Bij de competitiestart kwam ik aan de bak als basispion. Eind september verzeilde ik op de bank en slechts op het einde van het kampioenschap keerde ik terug bij de starters. Natuurlijk selecteert Yves Van Borm in eer en geweten. Hij wordt geconfronteerd met een ruime kern en moet week na week moeilijke knopen doorhakken.”

Naar volgend kampioenschap toe komen er alweer enkele kleppers bij. “Blijven of vertrekken? Ik twijfel en wacht nog even af. Liever focus ik me op die schitterende nacompetitie die ons te wachten staat. De groep bulkt van ambitie. We hopen Lommel SK af te troeven: een quasi onmogelijke opdracht maar toch geloven we in onze kansen. Ook op fysiek vlak voelen we ons allemaal opperbest.” (JPV)