Alle eerste periodekampioenen in het provinciale voetbal bekend

06/11/17 om 09:38 - Bijgewerkt om 10:15

Het doek is in alle provinciale reeksen gevallen over het eerste periodekampioenschap, al negen ploegen zijn zeker van deelname aan de eindronde. Al mikken de huidige koplopers uiteraard in eerste instantie nog op de algemene titel.

Alle eerste periodekampioenen in het provinciale voetbal bekend

In de amateurklasses kwamen geen West-Vlaamse ploegen in aanmerking voor de periodetitels. Opvallend is daar wel dat R. Knokke FC het op een gedeelde tweede plaats voortreffelijk doet als nieuwkomer in eerste amateurklasse. Hetzelfde geldt voor KVC Wingene dat vorig jaar de titel pakte in eerste provinciale en nu op een mooie derde plaats staat in de derde amateurklasse.

In eerste provinciale haalde titelfavoriet KSKV Zwevezele de eerste periodetitel binnen met een mooi rapport van 25 op 30. WS Lauwe en KSK Oostnieuwkerke volgen op respectievelijk twee en vijf punten.

In tweede provinciale A wipte KFC Meulebeke nog over Zedelgem en Jabbeke die elkaar op een gelijkspel hielden, 20 punten volstaan voor de Meulebekenaars voor het eerste periodekampioenschap.

In tweede provinciale B verloor Deerlijk de derby op Zwevegem, maar is het toch periodekampioen omdat hier eerste achtervolgers Moen en Heestert ook al gelijkspeelden tegen elkaar.

In derde provinciale A kwam SC Zonnebeke op het veld van KSV Veurne 2-0 achter, maar boog dat in de slotfase nog om naar een 2-3 zege. Bij E. Hooglede zullen ze wel gevloekt hebben.

Promovendus Dosko Sint-Kruis is de verrassing in derde provinciale B. Met 24 op 30 blijven ze E. De Haan en Sp. Keiem voor. Al ging Keiem nog in evocatie over een dispuut bij het onderlinge duel tegen Sint-Kruis.

VK Avelgem zette zaterdagavond al druk op leider RC Bissegem, maar met een 1-2 zege op KSV Moorsele stelde Bissegem de eerste periodetitel in derde provinciale C veilig.

SK Torhout won met 11-0 van SK Steenbrugge B en zette zo de eerste periodetitel in vierde provinciale B alle kracht bij. VKW Vleteren (4A) en WS Bellegem (4C) pakten ook een periodetitel.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!