Uniek dubbelinterview: "We zijn beiden te braaf om topsporter te zijn"

03/11/17 om 17:48 - Bijgewerkt om 17:52

Het zijn twee streekgenoten, allebei geboren in 1987 en voormalige clubmakkers bij atletiekclub AV Roeselare. Marathonloper Koen Naert en wielrenner Jelle Wallays volgden dan wel een compleet ander traject, toch bouwen ze beiden een mooie profcarrière uit. Voor Koen staat alles momenteel in het teken van de marathon in New York nu zondag, Jelle likt de wonden na een tumultueuze Vuelta.

De begroeting tussen Koen en Jelle op de piste van AV Roeselare is enorm hartelijk, maar elkaar de hand schudden? Dat doen ze niet. "Zie je wel hoe scherp Koen staat?" klinkt het retorisch bij Jelle, die opgroeide in Staden, maar sinds kort weer in Roeselare woont. "Hij heeft dat zeker niet graag nu." Koen, sinds vorig jaar inwoner van Moerbrugge, knikt dankbaar. "Topsporters, die begrijpen elkaar hé. In de periode voor een belangrijke wedstrijd word ik inderdaad een beetje mensenschuw. Als iemand in de kamer zou niezen, ben ik in staat om meteen naar de andere uithoek te lopen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!