Topvolleybalster Charlotte Leys is Sportambassadeur van Poperinge

Redactie KW

In de gotische zaal van het stadhuis vond de uitreiking plaats van de stedelijke sportonderscheidingen 2017. Topvolleybalster Charlotte Leys, steunpilaar van de nationale ploeg, werd uitgeroepen tot Sportambassadeur van Poperinge.

De Sporttrofee ging naar Marjolein Decroix voor skiën. De Trofee voor Sportverdienste ging naar Roesbruggenaar Wilfried Decaesteker, voor zijn inzet bij het organiseren van wielerwedstrijden.

De Jongerentrofee was voor judoka Britt Breemeersch, en een eervolle vermelding ging naar Arne Breemeersch, eveneens voor judo. De G-sporttrofee was voor Elke Lamerant, atletiek, en Sportploeg van het Jaar werd voetbalclub KFC Poperinge A. Een eervolle vermelding was er daar voor volleybalclub Beaphar Poperinge B. Sportvrouw van het Jaar werd Flavie Vanbesien (atletiek).

De Trofee Sportman van het Jaar werd dit jaar niet uitgereikt. De G-sporttrofee wordt toegekend voor buitengewone sportieve prestaties in het kader van G-sport met betrekking tot de Paralympics en de Special Olympics. De prijs van Sportambassadeur van Poperinge wordt toegekend voor sportieve verdiensten die Poperinge overstijgen en extra uitstraling geven.

(AHP-Foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier