Stoffel Vandoorne start in eerste ePrix op de vijfde plaats

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) heeft zaterdag de vijfde tijd neergezet in de kwalificaties voor de ePrix van Saudi-Arabië, dat is de openingsmanche van het seizoen in de Formule E, de racecompetite voorbehouden voor elektrische auto’s.

Amper drie weken na zijn laatste F1-race met McLaren zette Vandoorne op het stratencircuit in de hoofdstad Riyad een ronde neer in 1:18.490, waarmee hij 0.762 trager was dan de Portugees Antonio Felix da Costa (BMW Andretti), die de poleposition veroverde. Jérôme D’Ambrosio zette in zijn eerste kwalificaties voor Mahindra Racing de negende tijd neer. De 32-jarige voormalige F1-piloot zette 1:19.077 op de tabellen. De ePrix wordt zaterdagnamiddag gereden.

Het seizoen 2018-2019 in de Formule E bestaat uit dertien races, verdeeld over twaalf steden op vijf continenten. Op 13 en 14 juli 2019 wordt er tweemaal geracet in de laatste stopplaats van het seizoen, New York.

Net zoals in de Formule 1 eindigen de eerste tien piloten van elke race in de punten. De eerste krijgt 25 punten, de tweede 18 en de derde verdient 15 punten. Anders dan in de Formule 1 bestaan er in de Formule E ook bonuspunten. De piloot die van op de poleposition vertrekt mag 3 punten extra bijschrijven, de snelste ronde wordt beloond met één extra punt. Vorig seizoen werd de Fransman Jean-Eric Vergne (DS Techeetah), winnaar van vier ePrix, wereldkampioen Formule E.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier