Sportkampioenen uit Zulte in de bloemen

© MVW
Redactie KW

Naar jaarlijkse gewoonte werden de sportlaureaten en sportkampioenen van Zulte in de bloemetjes gezet.

Er werden prijzen uitgereikt in de categorieën sportbelofte, sportvrouw, sportman, recreatieve sporter, persprijs en G-sporter. Het sportgala is de jaarlijkse afspraak om de stand van de sport in Zulte af te meten. Het lijstje met genomineerden maakt al meteen duidelijk dat sportief Zulte groeit en bloeit. Zo sleept de 16-jarige Femke Bastiaen de titel van Sportbelofte in de wacht. Femke speelt bij KAA Gent Ladies en de nationale ploeg en heeft een beloftevolle carrière voor de boeg. Op jonge leeftijd won ze al de Europa League en de Beker van België.

Neirynck Sportman van het Jaar

Atlete Hilde Lauwers (49) is Sportvrouw van het Jaar dankzij haar ereplaatsen op de 400 meter. Wielrenner Kevin Neirynck (35) is Sportman van het Jaar, hij wist in de categorie elite zonder contract vier overwinningen te behalen. Bij de recreatieve sporters werd Kris Dobbelaere (39) de laureaat, hij speelt zowel tennis, racketlon als minivoetbal. De persprijs gaat naar Dirk Willemijns, hij verdiende achter de schermen bij Isorex Cycling Team zijn sporen en hielp mee aan de opleiding van renners als Mathieu Vanderpoel en Thomas De Gendt.

Sportverdienste

G-Sporter van het jaar werd Tom Degraeve (36). Hij is zowel in het zwemmen als in atletiek actief. De Prijs voor Sportverdienste tenslotte ging naar Ignace Dewulf, een man met ruime verdiensten bij Atletiekvrienden Olsene. Na de hulde van de sportlaureaten werden alle ploegen, die het afgelopen jaar een kampioenstitel behaalden, ook nog eens in de bloemetjes gezet.

(GR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier