Olsene Sportief moet eenmaal winnen om te promoveren naar derde provinciale

Voor de Oost-Vlaamse voetbalploegen was de trekking voor de eindronde pas zaterdagavond in Wetteren. In vierde provinciale is Olsene Sportief (één van de drie ploegen van Zulte) de enige ploeg die zich kon kwalificeren voor de eindronde. Jong Zulte (eerste provinciale) en Eendracht Machelen (tweede provinciale) grepen naast een ticket.

Waregem Zulte Waregem pakt in extremis punt bij Union

Zulte Waregem heeft in de absolute slotfase een punt kunnen meegraaien bij Union. De Brusselse 1B-club was in het Dudenpark dominant, maar gaf in het slot een 2-0 voorsprong weg. Het werd uiteindelijk 2-2. Union blijft met 13 op 15 wel leider in zijn groep.

Torhout Ciske Aneca is peloton te slim af in Torhout

Liefst 142 renners aan de start van de wielerwedstrijd voor elite zonder contract en U23 vorige zaterdag op 't Hoge in Torhout. De koers leek op een pelotonspurt te zullen afstevenen, maar dat was zonder Ciske Aneca gerekend, die iedereen te slim af was.

Belgische vrouwen vechten tegen Spanje om behoud in Wereldgroep I

De Belgische tennisvrouwen spelen dit weekend in de Lange Munte in Kortrijk de barrages van Wereldgroep I van de Fed Cup tegen Spanje. Inzet is een plek volgend jaar in de hoogste mondiale groep. België is tegen het Spanje van ex-nummer 1 van de wereld Garbiñe Muguruza underdog, maar kapitein Johan Van Herck en co geloven in hun kansen.

Knack dwingt met 3-1 zege tegen Aalst thuisvoordeel af voor titelfinale

Door met 3-1 de laatste wedstrijd in de Champions Final 4 te winnnen van Aalst verzekerde Knack zich van het thuisvoordeel in een eventueel beslissende wedstrijd in de titelfinale die gespeeld wordt naar drie winnende wedstrijden. De basis daarvan werd verleden week gelegd met de 1-3 winst bij Maaseik.