Problemen met de BMX-piste in Oostende, stadsbestuur belooft beterschap

20/04/18 om 22:16 - Bijgewerkt om 22:14

De Ostend BMX Club en N-VA trekken aan de alarmbel over de piste op het sportpark De Schorre. "We kunnen op zo'n piste geen wedstrijden organiseren", luidt het. Schepen Arne Deblauwe belooft beterschap.

De BMX-piste op het sportpark De Schorre werd een tiental jaar geleden aangelegd en werd jarenlang uitgebaat door Ostend BMX. De stad oordeelde dat er een gemengd gebruik moest komen waarbij ook een andere club en individuele sporters het terrain konden gebruiken. De stad nam anderhalf jaar geleden het beheer van de BMX piste over. Volgens de sporters van de Ostend BMX is het dan fout beginnen lopen omdat er te weinig onderhoud was van de piste. "Het parcours wordt niet goed onderhouden. Er zijn putten omdat ze niet elke winter de nodige werken uitvoeren. Het startsysteem werkt niet naar behoren omdat het ventiel kapot is. Wij herstelden dat vroeger zelf, maar sedert de stad dat doet is het wek...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!