"Op kunstgras kan je dag en nacht sporten"

27/10/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 26/10/17 om 13:27

De stedelijke sportinfrastructuur van Oostende telt drie kunstgrasvelden. Naast het hockeyveld, dat al sinds jaar en dag kunstgras heeft, zijn er op het sportpark De Schorre twee recente kunstgrasvelden, één met rubber als instrooimateriaal en één met kurk. "Kunstgrasvelden zijn duurder, maar je hebt er minder onderhoud aan en kan er bij wijze van spreken dag en nacht op spelen, het hele jaar door", zegt hoofd van de sportdienst Marc Van de Poel.

"Op het sportpark De Schorre zijn er twee voetbalvelden in kunstgras. Het eerste werd drie jaar geleden aangelegd en heeft een infill van SBR, dat zijn gerecycleerde autobanden", legt Marc Van de Poel uit. "Er bestaan ook meer gesofisticeerde instrooimaterialen in kunststof, zoals TPE en EPDM. Toen we een tweede voetbalveld in kunstgras wilden aanleggen, was er heel wat te doen rond de gezondheidsrisico's van de rubberen balletjes. Daarom is toen gekozen voor een natuurlijk instrooimateriaal en dat werd kurk. Je hebt ook GeoFill, op basis van kokosvezels, maar die moet je besproeien met water."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!