Leukste sportfeiten van 2017 (9): leuke anekdotes uit de West-Vlaamse sport

Olivier Volckaert

Tot Nieuwjaar blikt de sportredactie van Krant van West-Vlaanderen elke dag met één opmerkelijk sportfeit terug op 2017. Vandaag aflevering 9: nog enkele opmerkelijke verhalen en fenomenen die we in 2017 zagen passeren.

Want er waren dus nog andere opvallende zaken. In januari zorgt basketclub BBV Oedelem voor commotie op onze sportredactie.

Leukste sportfeiten van 2017 (9): leuke anekdotes uit de West-Vlaamse sport

Onze medewerker Mark Devenyns ging toen langs bij deze rode lantaarn in eerste provinciale voor een ploegfoto. Zijn oogst? Twee foto’s! Eentje mét coach en eentje zonder. “Ik voelde nattigheid en nam voor de zekerheid twee foto’s“, was zijn uitleg. Uiteindelijk haalt de foto mét coach Willems de krant. Onze Mark kreeg overigens gelijk, nog geen twee weken later was de coach ontslagen.

Ook opvallend en, geef toe, minder potsierlijk: Koen Naert in New York. De West-Vlaamse marathonloper doet het in november uitstekend in een van de meeste prestigieuze marathons van de wereld. Na 30 kilometer loopt hij zelfs op kop, voor heel wat Afrikaanse wereldtoppers. Het zorgt voor een iconische foto, de sportredactie is trots op onze Koen. “Kicken hoor, met 2,5 miljoen toeschouwers langs het parcours.” Naert wordt uiteindelijk achtste.

Leukste sportfeiten van 2017 (9): leuke anekdotes uit de West-Vlaamse sport
© VDB

Yves Ngabu deed ook stof opwaaien op onze redactie. De bokser-voetballer zou in het paasweekend kampen voor de Europese titel. Reden genoeg voor onze journalist Christof Decraene om Ngabu samen te brengen met zijn maten Kristof D’Haene (voetballer KV Kortrijk) en Zico Waeytens (wielrenner van toen nog Sunweb). Maar wat blijkt, de tegenstander van Ngabu zegt af. Nieuwe datum: 4 juni. En dus uitstel van de reportage. Even wordt het dan nog bang afwachten, maar uiteindelijk gaat de kamp door op 4 juni, weliswaar tegen een andere tegenstander. Oef, de reportage kan verschijnen. In 2017 doet Ngabu iets later opnieuw van zich spreken wanneer hij de vertrouwde stal van Filip Tampere verlaat voor de Antwerpse clan van Renald De Vulder.

Leukste sportfeiten van 2017 (9): leuke anekdotes uit de West-Vlaamse sport

Koen Naert in New York.png