Lenteloop Oudenburg lokt meer dan 500 deelnemers

Het podium met de twee winnaars, Bianca Serroen en Tomas Debevere, burgemeester Dumarey en sportschepen Ullrike Vanhessche © (Foto FRO)

De vijftiende Lenteloop in Oudenburg was een groot succes met 100 kinderen, 143 deelnemers aan de jogging en 300 atleten voor de 10km.

Zus en broer Lynn en Thomas Dekeyser uit Koekelare waren de snelsten op de 5km.

Op de 10km liepen Tomas Debevere (Brugge) en Jimmy Bultinck (Aartrijke) direct aan de leiding voor een groepje met Martijn Hosten (Ichtegem), Alain Geerts (Mere), Steven Broucke (Diksmuide) en Davy Acke (Eeklo). In de tweede ronde zette Debevere een tandje bij. Hij won in 30’51”, een half minuutje sneller dan Bultinck. Acke won de strijd voor de derde plaats, voor Hosten, Broucke en Geerts.

Bij de dames won Bianca Serroen (Geluwe), na de Kasseloop in Eernegem, nu ook de Lenteloop in Oudenburg. Ze liep tussen de mannen, als 23ste over de streep, in 35’52”, bijna twee minuten sneller dan Eva Logghe (lid van OB) en Lies Deruddere (Wevelgem).