Kris Coddens en Ilke Lagrou Torhoutse sportlaureaten

De sportlaureaten, de organisatoren en enkele prominenten tijdens het Torhoutse sportgala. © Foto JS
Johan Sabbe

Vrijdagavond werden tijdens een gezellige show in zaal Club de B de Torhoutse sportlaureaten bekendgemaakt. Duatleet Kris Coddens wint de titel bij de heren en hamerslingertalent Ilke Lagrou bij de dames.

Ook werden de winnaars van provinciale en Vlaamse titels – over alle sportdisciplines heen – in de bloemetjes gezet. Voor De Koarle, de trofee voor een verdienstelijke carrière in of ten voordele van de plaatselijke sport, waren er dit jaar geen kandidaten.

Succes voor Houtland Atletiekclub

De avond werd gepresenteerd door sportraadvoorzitter Patrick Bostoen en sportraadbestuurslid Sissi Callewaert. Ook onder meer burgemeester Kristof Audenaert en schepen van Sport Hans Blomme waren present. Wim De Pauw zorgde voor de muzikale omlijsting.

Voor de titel van Sportman van het Jaar waren er drie kandidaten: Kris Coddens (XTerra-duatlon), Francky Vanbesien (golfbiljart) en Kurt Clauw (wrestling). De jury koos voor de duatleet, die momenteel weliswaar geblesseerd is, maar al een tijdje op een hoog niveau in het circuit meedraait.

Voor de titel bij de dames was Ilke Lagrou van Houtland Atletiekclub (HAC) de enige kandidate. Ze werd dus automatisch de laureate. Ook voor het beloftevol jongerenteam was er geen jury nodig: de U19 van volleybalclub VKt was de enige gegadigde.

Voor de titel van beloftevolle jongere daagden er wél twee kandidaten op: atlete Maité Beernaert (van HAC) en volleybaltalent Seppe Rotty. De trofee ging naar Maité.

Tot slot werd de 4×100 meter-damesploeg van Houtland Atletiekclub tot beste sportteam verkozen. Het Cobra Wrestling Team moest zich met een eervolle vermelding tevredenstellen.

Het concept flitsender maken

Vorig jaar had de verkiezing van de stedelijke sportlaureaten enerzijds en de huldiging van de provinciale en Vlaamse kampioenen anderzijds nog op twee afzonderlijke avonden plaats. De tanende belangstelling voor de twee initiatieven noopte de sportraad er echter toe om alles dit keer samen te brengen op één avond. Over de opkomst viel er niet te klagen: zo’n 150 mensen woonden het goed georganiseerde sportgala bij.

“Toch moeten we herbronnen en eventueel voor een nieuwe format kiezen”, aldus voorzitter van de sportraad Patrick Bostoen. “We dienen goed te overleggen hoe we dit in de nabije toekomst aanpakken. Het concept flitsender maken, is noodzakelijk. Anders wordt de situatie onhoudbaar en dreigen de huldigingen op een dood spoor te raken. Het zal snel duidelijk worden welke weg we volgend jaar opgaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier