Ine Couckuyt en Michael Callebert sportvrouw en sportman van het jaar in Izegem

04/12/17 om 10:43 - Bijgewerkt om 10:42

In een zeer goed gevulde Leest werden op zaterdagvoormiddag de verschillende Izegemse sportkampioenen gehuldigd.

Ine Couckuyt en Michael Callebert sportvrouw en sportman van het jaar in Izegem

We herkennen van links naar rechts sportraadvoorzitter Patrick Decoster, Dr Prof. Yves Benoit van het kinderkankerfonds, schepen van sport Marc Vanlerberghe en Stijn Werbrouck. © WCI

Nogmaals bleek zaterdag dat Izegem een sportstad is en ook blijft. Een grote hoeveelheid aan verschillende sporten konden Izegemse kampioenen voorstellen. Een 80-tal individuele sporters en ook verschillende clubsporten passeerden de revue.

Sportvrouw van het jaar werd triatlete Ine Couckuyt die het haalde van wakebordster Amber Pattyn. Bij de verkiezing van de sportman van het jaar moest ruiter Baptiste Petillion de duimen leggen voor de rijke carrière van wakeboarder Michael Callebert. Sportploeg van het jaar werd BBC Spie Izegem die kampioen werd in eerste provinciale en zo naar tweede landelijke promoveerde. De trofee voor sportverdienste ging naar Carlos Deroo voor zijn tomeloze inzet voor verschillende sportteams. Een hele mooie afsluiter was de overhandiging van de cheque van maar liefst 15.000 euro die geschonken kon worden aan het kinderkankerfonds naar aanleiding van de organisatie van de Urban Move in Izegem. Het geheel werd perfect aangekleed met dans, humor en demonstraties.

(PVDW)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!