Europa League voetbal: Club Brugge vertrokken naar Hannover

Redactie KW

MET VIDEO – Club Brugge is vanmorgen vertrokken naar Hannover in Duitsland voor de heenmatch van de zestiende finales in de Europa League. Een speciale wedstrijd wordt dat voor de Duitse trainer van Club, Christoph Daum. Blauw-zwart is in de eigen competitie goed op dreef, het won z’n laatste 4 wedstrijden. Het is uitkijken of Club Brugge die lijn ook kan doortrekken in Europa.

Club Brugge stapte in Oostende met een uitstekend rapport het vliegtuig op. Na de recente 12 op 12 gelooft Club ook in z’n kansen tegen Hannover, het nummer 7 uit de Duitse Bundesliga. Assistant-trainer Rudy Verkempinck: “Ik denk dat we toch enkele stappen vooruit gemaakt hebben, dat we vooral een ploeg zien die heel goed samenspeelt. Als blok speelt. En je ziet ook dat bepaalde jongens vertrouwen hebben. Zoals een Rafa die toch openbloeit.”

Snelle ploeg

Rafa is natuurlijk Lior Refaelov, die afgelopen zondag een hoofdrol opeiste in de 1-3 zege tegen AA Gent. Hannover kwam op zijn beurt niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Mainz. De Duitsers speelden in deze EuropaLeague al twee keer tegen Standard in de groepsfase. “Het is een snelle ploeg, vooral die twee spitsen. Nu met Diouf erbij. Ze hebben twee hele snelle spitsen. We kunnen ze een beetje vergelijken met Standard. Dus je weet dat je langs achter heel geconcentreerd moet blijven.”

Voor trainer Christoph Daum is dit zonder twijfel een speciale wedstrijd. De aftrap in Hannover – Club Brugge wordt donderdagavond gegeven om vijf over negen.

Europa League voetbal: Club Brugge vertrokken naar Hannover

Bekijk hier de reportage

(DV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier