Crack Blue Cats Ieper is kampioen van België

© VDB

Crack Blue Cats Ieper zorgde woensdag voor een historisch moment door zich voor het eerst in de geschiedenis van de club tot landskampioen te kronen. Na een onwaarschijnlijke wedstrijd wonnen de Ieperse dames met 61-66.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor de Ieperse dames, want na enkele minuten keken ze al tegen een 10-0-achterstand aan. Beetje per beetje knabbelde Blue Cats echter aan die achterstand, maar aan het einde van het eerste quarter had Kangoeroes Boom toch nog steeds vijf punten voorsprong: 21-16. Daarna was het moment van Emma Meesseman aangebroken. Ze loodste de Ieperlingen naar een knappe 25-34-voorsprong. Kangoeroes was blijkbaar plots alles verleerd en scoorde in dat tweede quarter amper zes punten. Met een 27-37-voorsprong aan de rust leek de titel zo goed als binnen voor Blue Cats. Na de rust ging de wedstrijd plots opnieuw helemaal de andere kant op. In enkele minuten dichtte Boom de kloof en bij 31-29 kwam het zelfs opnieuw op voorsprong. Een betere periode van de bezoekers in de slotminuten van dat quarter resulteerde toch in een krappe 41-44-tussenstand. In het begin van het laatste quarter kwam Kangoeroes terug tot op één punt, maar het kon op geen enkel moment op voorsprong komen. De bezoekers diepten de score zelfs nog uit tot 53-62. De thuisploeg kwam nog terug tot op vier punten, maar daarna speelde Blue Cats de wedstrijd verstandig uit. Het laatste Ieperse punt werd gescoord door Marieke Versavel, die ook het basketbalnet van de ring mocht knippen.