Blanche Decorte gehuldigd door turnclub Krachtig en Lenig

Blanche Decorte werd tijdens het clubkampioenschap van KEL gehuldigd. © (foto Luc Vanthuyne)
Redactie KW

KEL huldigt gymnaste Blanche Decorte na haar medaillewinst tijdens de Special Olympics in Abu Dhabi.

In Abu Dhabi pakte de 17-jarige Blanche Decorte vorige week maar liefst vier medailles tijdens de Special Olympics. Goud in de sprongoefeningen, zilver aan de brug met ongelijke leggers en brons aan de balk en all-round. Vrijdag landde Blanche op Belgische bodem. Daags na haar thuiskomst in de Tabaksstad werd ze gehuldigd door haar turnclub Krachtig en Lenig. Na haar mooie prestatie tijdens de Special Olympics werd Blanche Decorte zaterdagnamiddag met haar moeder Karin Charlet verwacht in sporthal De Pionier. Vader Koen Biesbrouck kon er niet bij zijn wegens werkomstandigheden. Blanche werd door haar club KEL op passende manier gehuldigd. Schepen voor Sport Geert Bossuyt vertegenwoordigde het stadsbestuur. Blanche kreeg een luid applaus van de KEL-familie toen ze op het podium plaatsnam. Voorzitter Hannes Decorte schonk haar een ruiker bloemen en van het stadsbestuur ontving de 17-jarige gymnaste een ingekaderd diploma. De vzw Love in Action, waarvan haar moeder het boegbeeld is, overhandigde Blanche een mooi versierde taart. Blanche genoot duidelijk van de aandacht die ze kreeg.

“De verbroedering met andere atleten vond ik heel fijn”

We vroegen Blanche wat ze het mooiste vond aan de Special Olympics. “De verbroedering met atleten van andere landen vond ik heel fijn”, benadrukt ze. “Het in ontvangst nemen van de medailles betekende een heel emotioneel moment. Ik kon het amper geloven. Ik kon moeilijk mijn tranen bedwingen. Zo gelukkig ben ik. De openingsceremonie liet een enorme indruk op me na. Toen we met al die deelnemers uit andere landen rondom de piste van dat imposante stadion wandelden, was ik toch wel nerveus. Spijtig genoeg kon ik de slotceremonie niet meemaken want ik zou anders de terugvlucht naar België missen.” Mama Karin voegde er nog aan toe dat ze onder de indruk was van het niveau van deze Special Olympics. “Dit is echt niet te onderschatten”, benadrukt Karin. “Blanche staat nu voor een nieuwe uitdaging want eind mei neemt ze deel aan de nationale Special Olympics in Sint-Niklaas. Vorig jaar deed ze het alvast uitstekend want Blanche behaalde toen tweemaal goud: in de sprong en aan de balk met ongelijke leggers”, aldus een trotse mama Karin. We vernamen eveneens dat Blanche Decorte binnenkort door het stadsbestuur in de bloemetjes zal gezet worden.

Duim omhoog van de KEL-gymnasten voor Blanche Decorte die het schitterend deed tijdens de Special Olympics in Abu Dhabi.
Duim omhoog van de KEL-gymnasten voor Blanche Decorte die het schitterend deed tijdens de Special Olympics in Abu Dhabi.© (foto Luc Vanthuyne)

(Luc Vanthuyne)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier